Belföld

Lemondott Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hétfőn írásban benyújtotta lemondását megbízásáról Jószai Attila, a DK szigetszentmiklósi alpolgármestere. Közleményében a város ellenzéki polgármesterétől való elhatárolódását jelöli meg döntése okaként, mint írta:

Döntésemet azzal a szándékkal hoztam meg, hogy kifejezzem teljes elhatárolódásomat Nagy János polgármester tevékenységétől mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki Összefogás politikusaként. A közös választási programunkkal ellentétes döntések, olyan cégek előnyhöz juttatása, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn, a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása vállalhatatlan minden változást kívánó ellenzéki politikus számára.

Jószai jelezte: felesége, Jószai Teodóra tavaly januárban jelentette be indulási szándékát, a DK és a Momentum támogatását tudva maga mögött. „Nagy János egy héttel később, január 19-én a rendkívüli jogrend adta lehetőségével élve, egyszemélyi döntéssel, jogszerűtlenül menesztett alpolgármesteri tisztségemből, azzal a szándékkal, hogy az előválasztási versengésben ilyen módon jusson tisztességtelen előnyhöz Jószai Teodórával szemben”, fogalmazott a politikus.

Menesztésem jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezett pozíciómba és elmaradt díjazásom rendezését is megszavazta. A díjazásomat a polgármester azóta is visszatartja, mely ügyben peres eljárást indítottam

– írta. Jószai szerint Nagy János nyíltan vállalt együttműködést a Fidesszel azért, hogy „az ellenzéki összefogás politikusait bizottsági pozíciókból és felügyelőbizottsági helyekről eltávolítsa, helyükre fideszes delegáltakat és a polgármester saját jelöltjeit ültetve”.

Kapcsolódó
Szigetszentmiklós ellenzéki polgármestere leváltotta DK-s alpolgármesterét
Korábban Jószai Attila DK-s alpolgármester volt a helyi ellenzék motorja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik