Belföld

A Lungo Drom feloszlatását kezdeményezik

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Roma politikusok fordultak az ügyészséghez.

Azért kezdeményezik a Lungo Drom feloszlatását, mert a Fidesz szövetségesei közé sorolt szervezet működését, gazdálkodását átláthatatlannak tartják. A Népszava birtokában lévő beadványban  átfogó vizsgálatot kezdeményeztek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél.

Az indoklás szerint Farkas Flórián elnök tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését, az alapszabályban rögzített célok elérését. 2017-től a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolót, a bíróság honlapján elérhető utolsó beszámoló 2016-os, ami csak 2021 őszén érkezett meg.

A Lungo Drom „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését” indítványozók egyike Lakatos Oszkár. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettesén kívül még négyen írták alá a beadványt, közülük ketten jelenleg is a Lungo Drom képviselői az ORÖ-ben, írja a lap.

Beadványuk szerint a tagságnak nincs tudomása arról, pontosan milyen vagyontárgyak, épületek, ingóságok vannak a Lungo Drom tulajdonában, ahogy az sem ismert, milyen döntés alapján terheli 60 millió forintos jelzálog a Lungo Drom székházát.

A Népszava emlékeztet rá, arról a minap Vadai Ágnes is kérdezte a legfőbb ügyészt. Polt Péter a DK politikusának azt válaszolta, az ügyet korábban a rendőrség már vizsgálta, az eljárást megszüntette, de mivel a kérdésből a „központi költségvetésből juttatott támogatással történt visszaélésre” is következtetni lehet, az ügyet továbbítják az adóhatóság nyomozó szervének.

A székházról, illetve az ügyészségi beadványról a lap próbálta megkérdezni Farkas Flóriánt, de nem reagált a megkeresésre. Lakatos Oszkár azt mondta, következő lépésként pertársaság alakítására készülnek, hogy a Lungo Drom megszüntetése esetén vagyona felhasználásába is beleszólást kérjenek.

Kapcsolódó
orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
Orbán: Amíg a Lungo Drom megválasztja Farkas Flóriánt elnöknek, addig bízunk benne
Megírtuk, megújította választási együttműködési megállapodását a Fidesz és a Lungo Drom. Mindezt úgy, hogy az utóbbi bő fél évben több botrányos eset

Ajánlott videó

Olvasói sztorik