Belföld

A polgármester szerint veszélyben érzik magukat a kerepesiek, amiért nem tartóztatták le a tömegverekedés gyanúsítottjait – reagált a főügyészség

police.hu
police.hu

Közleményt adott ki Gyuricza László, Kerepes fideszes polgármestere azt követően, hogy ügyészség nem indítványozta a városban történt százfős tömegverekedés gyanúsítottjainak a letartóztatását.

A tisztességes helyi lakosság védelmében felháborodásomat fejezem ki a szombat esti Gyár utcában országos botránnyá vált fegyveres tömegverekedés ügyében hozott ügyészségi ítélet ellen. A kerepesi közbiztonság megteremtése érdekében felszólítom az illetékes ügyészséget, hogy a döntését vizsgálja felül, és a gyanúsítottakat helyezze előzetes letartóztatásba. Továbbá segítse a rendőrség és az igazságszolgáltatási szervek munkáját, hogy mielőbb rács mögé kerüljenek a kerepesi közbiztonságot veszélyeztető bűnözők

– írta a településvezető közleményében.

Úgy fogalmazott, hogy a rendőrség által elfogott személyek megalapozottan gyanúsíthatóak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével, az illetékes ügyészség mégsem tartotta fontosnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését, ezért ők szabadlábon védekezhetnek. Tette mindezt úgy, hogy a gyanúsítottak nem működtek együtt a nagy erőkkel kiérkező rendőrséggel, sőt egy kerepesi lakásban, fegyverrel a kézben barikádozták el magukat, elfogásukra pedig csak a Terrorelhárítási Központ golyóálló mellénnyel felszerelt speciális egysége volt képes – emlékeztetett.

Gyuricza László szerint a gyanúsítottak szabadlábra helyezése miatt veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Álláspontja szerint félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint százan vettek részt.

Megkerestük a Pest Megyei Főügyészséget, hogy reagáljanak Kerepes polgármesterének a szavaira, Nisóczi József Levente szóvivő lapunknak azt mondta:

Az ügyben őrizetbe vett személyekkel kapcsolatban nem álltak fenn a kényszerintézkedés feltételei, ezért nem indítványozta az ügyészség a letartóztatásukat

– közölte az ügyész.

Ahogy arról korábban beszámoltunk két család tagjai között durvult el a vita, majd előkerültek a fegyverek is (az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyvereket foglaltak le). Volt, aki célzott lövéseket adott le a haragosai felé, más lövöldözött a tömeg irányába, volt, aki kardot forgatva fenyegetőzött. A balhéban többen is megsérültek, a csetepaténak végül a kiérkező TEK-esek vetettek véget. A balhéról ebben a cikkünkben olvashat bővebben:

Kapcsolódó
Százfős tömegverekedéssé fajult két család balhéja Kerepesen, lövések is dördültek
A hatalmas balhénak a rendőrök és a TEK-esek vetettek véget. Több sérült is van. Fotók, videó a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik