Belföld csatatér '22 - veszprém 3. evk

Rig Lajos befejezte, szögre akasztja a képviselői igazolványt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Rendkívül nehéz ellenfél, Navracsics Tibor ellen ért el tisztességes eredményt, de nem őt választották. Elfogadja ezt, visszatér az ápolói szakmába.

Az egyik hónapok óta követett Csatatér-körzetünk, ami annyira fej fej mellettinek ígérkezett, végül (az országos trendeknek megfelelően) fölényes Fidesz-győzelmet hozott. A Tapolcát, Ajkát és Sümeget is magában foglaló Veszprém megyei 3. választókörzetben Navracsics Tibor a szavazatok 51,47 százalékával nyert, megelőzve a jobbikos, de az ellenzéki Egységben Magyarországért pártszövetség színeiben induló Rig Lajost, plusz pár 1-2 százalékos jelöltet.

Kapcsolódó
„Rig Lajost nem sikerült találni még egyet ebben a körzetben, inkább indítanak ellenem két Lajost”
Ajka, Tapolca és Badacsonytomaj megnyerésében is bízik Rig Lajos, a Veszprém megyei 3-as körzet ellenzéki képviselőjelöltje, a falvakban azonban erősnek látja a Fideszt.

A várt szoros eredményhez képest tehát nagy vereséget kapott a nyakába Rig, aki 2015-ben egy időközi választáson már megvert itt egy fideszest, Fenyvesi Zoltánt. Rig ezért komoly bejelentést tett egy helyi lapnak, a Tapolcai Médiának:

abbahagyja végleg a politizálást.

„Visszatérek eredeti szakmámba és nyugdíjas koromig szeretnék ott is maradni” – fogalmazott a lapnak a szakápoló végzettségű Rig. Elmondta, „rendkívül nehéz ellenféllel szemben” ért el akár büszkeségre is okot adó eredményt, ennek ellenére listáról sem akar beülni a parlamentbe. Hozzátette:

A jelen viszonyok között nem látok esélyt arra, hogy Dr. Navracsics Tibor ellenében, érdemben, eredményesen képviselhetném a körzetet. Hálásan megköszönve azok bizalmát, akik rám szavaztak, el kell fogadnom a választók többségének akaratát.

Azt írta, az emberek továbbra is elérhetik majd őt, ám a politikai szerepvállalás minden formájától visszavonul. Facebook-oldalán az asszisztensének is megköszönte a munkát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik