Élő Belföld

Kövesse velünk a választási eredményeket!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Élő hírfolyamunkban percről percre, körzetről körzetre számolunk be az országgyűlési választás eredményéről.

Hajnal Miklós vezet Fürjes Balázs előtt

A hegyvidéki kerületben 40 százalékos feldolgozottságnál Hajnal Miklós tartja az előnyét Fürjes Balázs előtt: a Momentum politikusa 47,41 százalékkal vezet, míg a Fidesz talán legismertebb fővárosban indított politikusa 42,42 százalékon áll.

Ebben a választókerületben volt a legnagyobb a részvétel: a választók 78 százaléka járult az urnákhoz.

Szabó Tünde növelte előnyét és alighanem be is húzza a körzetét

Egy darabig szorosnak tűnt a verseny Nyíregyházán, de 69 százalékos feldolgozottságnál 4 százalék az előnye a fideszes Szabó Tündének, ami 1500 voksot jelent. Eddig ő 15 ezer szavazatot kapott, az ellenzéki Lengyel Máté pedig 13 570-et.

2018-ban 17 százalék volt még az ellenzék előnye Szabó Tündéhez képest, aki akkor azért tudott simán nyerni, mert az ellenzéki pártok még külön indultak. Ehhez képest most is viszonylag magabiztosan vezet és lassan elkönyvelheti a győzelmet.

Ahogy az egész országban, úgy egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében erős a Fidesz, Seszták Miklós tarol Kisvárdán, Tilki Attila 70 százalék fölötti eredménnyel vezet és nyeregben érezheti magát. Jelen állás szerint mind a hat itteni körzetet viszi a kormánypárt.

Behozhatatlannak tűnik Orosz Anna, Jámbor András, Oláh Lajos és Hiszékeny Dezső előnye

Budapest 2-ben 30 százalékos feldolgozottságnál tíz százalékot ver az ellenzéki Orosz Anna (51,44%) a kerületet az előző két országgyűlési választáson megnyerő Simicskó Istvánra (41,01%). Budapest 5-ben 27 százalékos a feldolgozottság: az ellenzéki Oláh Lajos 50,28 százalékon áll, a fideszes Kovács Balázs Norbert pedig 38,67 százalékon. Jámbor András a Józsefvárost és Ferencvárost is magába foglaló Budapest 7-ben növelni tudta az előnyét: 53 százalékos feldolgozottságnál 48,02-on áll, míg a fideszes Sára Botond 42,20 százalékon. Hiszékeny Dezső előnye a legnagyobb: a XIII. kerületben 27 százalékos feldolgozottságnál 26 százalékponttal vezet a fideszes Harrach Tamás előtt.

Törő Gábort is a parlamentbe küldi Fejér megye

Törő négy évvel ezelőtt is (az akkor jobbikos) Fazakas Attila Leventével mérte össze az erejét, akkor közel kétszer annyi (28 ezer) szavazatot kapott. Most 44 százalékos feldolgozottságnál hasonló a helyzet: Törő 11 ezer szavazatnál jár, Fazakas Attila 5337-nél.

Zalában sincs olyan oevk, ahol ellenzéki jelölt vezetne

Az 1-es oevk-ban a szavazókörök eredményeinek kicsivel több mint harmadát dolgozták fel, itt Vigh László (Fidesz) vezet 57,45 százalékkal, Csidei Irén közös ellenzéki jelölt előtt (30,04 százalék).

A keszthelyi körzetben 34 százalékos a feldolgozottság, ott a fideszes Nagy Bálintnak 62,51 százaléka van.

A 3-as oevk-ban 53,15 százaléka van a fideszes Cseresnyés Péternek és 37,43 százaléka a közös ellenzéki Horváth Jácintnak.

Székesfehérváron nagyon szoros a verseny

21,33 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Vargha Tamás 3665 szavazatnál jár, az egyesült ellenzék jelöltje, dr. Márton Roland 3061-nél. Orbán Viktor kampányzáróját pont Székesfehérváron tartotta.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: 13 óránk lesz, hogy győzzünk, az ellenfél is a számunkra kedvező állapotban van
A miniszterelnök Székesfehérvár főterén tartotta utolsó kampányeseményét a vasárnapi választás előtt.

A tapolcai csatatér valódi küzdelmet hoz: Navracsics kicsivel vezet Rig előtt

Veszprém megyében mind a négy egyéni választókerületben a kormánypárti jelölt vezet, két körzetben nagy fölénnyel, kettőben viszont szorosnak tűnik a küzdelem. Veszprémben 39,78 százalékos feldolgozottságnál Ovádi Péter fideszes jelölt 46,98 százalékkal vezet az összellenzéki jelölttel, Csonka Balázzsal szemben, aki 42,69 százalékon áll. Szorosnak tűnik a harc a tapolcai központú körzetben is, ahol a kormánypárti Navracsics Tibor 48,76 százalékon áll, míg összellenzéki ellenfele, Rig Lajos 46,93 százalékon – 47,41 százalékos feldolgozottság mellett.

Éleződik a verseny Csárdi Antal és Böröcz László között

Az I. és az V. kerületet magába foglaló Budapest 1-ben alig két százalékponttal vezet az ellenzéki összefogás jelöltje, a kerületben 2018-ban is mandátumot szerző Csárdi Antal. 16 százalékos feldolgozottságnál az LMP politikusa 46,18 százalékot szerzett, míg fideszes kihívója, Böröcz László 44,26 százalékon áll. Az MKKP jelöltje Hotz Antal a kerületben 4,45 százalékot kapott, ami akár a mandátum sorsáról is dönthet.

Földi László a következő ciklusban is képviselő lesz

Földi 2018-ban a jobbikos Volner János ellen indult, akkor közel 25 ezer szavazatot kapott Pest megye 12. számú választókerületében (Cegléd), míg Volner bő 16 ezret. Most a szintén jobbikos Zágráb Nándort küldte rá az ellenzék, és mivel közel 50 százalékos feldolgozottság mellett Földi 12500, Zágráb 5200 szavazatnál jár, így ez a meccs is eldőlni látszik.

Szegeden az ellenzék vezet, a másik három körzetben a fideszes jelöltnél az előny

Csongrád-Csanádban egyelőre úgy tűnik, nem lesz változás 2018-hoz képest, azaz az 1. körzetben az ellenzéki jelölt, a másik háromban a fideszes a nyerő. Szabó Sándor 47,46 százalékkal vezet  35 százalékos feldolgozottságnál. A 4. körzetben egyelőre csak minimálisan zárult az olló Lázár János és Márki-Zay Péter között, ott 62 százalékos feldolgozottságnál 51.83%, illetve 40.02% az eredmény. A másik két körzetből a 2. OEVK a szorosabb: itt tíz százalék van a fideszes Mihálffy Béla és ellenzéki kihívója, Mihalik Edvin között, 40 százalékos feldolgozottságánál. A 3. OEVK-ban Farkas Sándor biztosan vezet, de ez stabilan fideszes körzetnek számít.

Tolna megyében Potápi Árpád áll a legjobban

A Tolna megyei 2-es oevk-ban a szavazatok felét már feldolgozták, ott 65,73 százaléka van a fideszes Potápi Árpád Jánosnak, míg a közös ellenzéki jelölt, Szabó Loránd 24 százalékon áll. Az 1-es oevk-ban Horváth István – 35,23 százalékos feldolgozottságnál – a szavazatok kétharmadát kapta meg Harangozó Tamás előtt (31 százalék), a 3-as oevk-ban pedig egyelőre a szavazatok 40,48 százalékát dolgozták fel, itt Süli János 64,8 százalék szavazattal szerepel az első helyen.

Szoros a verseny Kőbányán

Budapest 9-es választókörzetében Arató Gergely az ellenzéki összefogás jelöltje vezet 45,5 százalékkal vezet a kormánypárti Pap Sándor előtt, aki 23 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 43,53 százalékát szerezte meg.

Vékony Csongor a Mi Hazánk jelöltje áll a harmadik helyen, jelenleg 4,06 százalékon áll.

Vasban is megvan egy fideszes mandátum

Vas megyében a három egyéni körzetben a kormánypárti jelöltek állnak az élen, közülük a körmendi központú körzetben V. Németh Zsolttól már nem lehet elvenni a mandátumot, hiszen 60,74 százalékos feldolgozottságnál 67,21 százalékos előnnyel vezet az összellenzéki jelölttel, a 26,06 százalékon álló Bana Tiborral szemben. A szombathelyi központú körzetben a legszorosabb az eredmény, itt Hende Csaba (Fidesz-KDNP vezet Czeglédy Csaba összellenzéki jelölt előtt: 13,01 százalékos feldolgozottságnál 52,24:39,56 arányban.

Pogácsás Tibor legyőzte a baleseten viccelődő Gér Mihály helyére küldött Szabó Rebekát

Pogácsás 2018-ban a jobbikos Lendvay Endrét utasította maga mögé (kétszer annyi, 26 ezer szavazatot kapott), most pedig a párbeszédes Szabó Rebekát küldte vele szembe az ellenzék. Gér Mihály ominózus esetéről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Szabó Rebekát indítja az ellenzék a hétfőn visszalépett monori képviselőjelölt helyett
Gér Mihály korábbi gázolása utáni kommentjei miatt került bajba.

Miskolcon kiélezett a verseny

A két miskolci, Borsod 1-es és 2-es választókerületben is vezet a Fidesz jelöltje, de nem sokkal.

35 százalékos feldolgozottságnál Csöbör Katalin, a kormánypárti jelölt 46-41 arányban előzi Szilágyi Szabolcsot, de ezer voksnál is kevesebb a különbség köztük.

A 2-es körzetben még ennél is szorosabb a verseny, valamivel több mint 41 százalékos feldolgozottságnál csupán két százalék dönt eddig a fideszes jelölt, Dr. Kiss János javára, Dr. Varga Lászlóval szemben. Az ellenzék előnye egyébként 2018-ban 21 százalék volt összeadva a Fidesszel szemben, úgy tűnik, ezt sikerült ledolgozni, de sok van még hátra, és mindössze 400 szavazat a differencia köztük.

Fideszes uralom Somogyban is

A négy somogyi oevk-ból háromban már 50 százalék feletti a feldolgozottság: a 2-esben Szászfalvi László vezet (64,94 százalék), a 3-asban Móring József Attila (61,32 százalék), a 4-es oevk-ban pedig Witzmann Mihály (61,9 százalék).

Az 1-es oevk-ban 32,56 százalékos feldolgozottság mellett 50,85 százalékkal vezet Gelencsér Attila, míg a közös ellenzék jelöltjének, dr. Varga Istvánnak eddig a szavazatok 32,39 százalékát sikerült megszereznie. Ebben a körzetben egyébként elindítottak egy független Varga Istvánt is, kérdés, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a végeredményt – neki eddig 434 szavazata van.

Békésben négy körzetből három már korán eldőlni látszik

Egyedül az 1. OEVK-ban (Békéscsaba) szorosabb a küzdelem, ott 37,62 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Herczeg Tamás vezet 50,20 százalékos eredménnyel, Stummer János 37,85 százaléknál jár. Ez a gyakorlatban kb, 1800 szavazatos különbséget jelent. A másik három körzetben a Fidesz jelöltjei biztosan vezetnek, beleértve a 4. OEVK-t is, amely korábban Simonka György körzete volt.

23 százalékos feldolgozottságnál 60 százalékon áll a Fidesz

23 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz 59,99 százalékon, az ellenzék 28,89 százalékon áll.

A Mi Hazánk továbbra is a parlamenti küszöb felett teljesít, 6,58 százalékon áll, míg a Kétfarkú Kutya Párt 2,43 százalékon.

Parlamenti mandátumokra átfordítva ez kétharmados többséget jelentene a kormánypártoknak: 134 mandátumot, az ellenzéknek 57, a Mi Hazánknak nyolc képviselői helyet.

A sárbogárdi fideszes jelölt előnye már aligha behozható

Fejér megye öt egyéni választókerületében négyből a kormánypárti induló vezet, egyedül a dunaújvárosi központú körzetben áll nyerésre Kálló Gergely összellenzéki jelölt, aki 28,05 százalékos feldolgozottság mellett 48,87 százalékon áll. A sárbogárdi körzetben 55,45 százalékos feldolgozottságnál Varga Gábor kormánypárti jelölt győzelmét már aligha akadályozhatja meg az összellenzéki jelölt: Varga 64,52, míg Kertész Éva 24,33 százalékon áll.

Úgy néz ki, Tessely Zoltán is marad képviselő

Tessely négy évvel ezelőtt a jobbikos Varga László Bélával mérte össze az erejét Fejér 3. számú választókerületében (Bicske), akkor 28 ezer szavazatot kapott, Varga pedig 12500-at. Most a DK-s Balázs Péter volt a fő ellenfele, 24 százalékos feldolgozottságnál pedig 6300 szavazatnál jár, Balázs alig 2600-nál.

Hajdú-Bihar: egyelőre hatból hat körzetet visz a Fidesz

Mind a hat Hajdú-Bihar megyei választókörzetben a fideszes jelölt vezet, a leglassabban az 1. OEVK-ból jönnek az adatok, ott még a 20 százalékot sem számolták meg, egyelőre Kósa Lajos vezet, kicsivel több mint 50 százalékkal Varga Zoltán előtt. Itt még a 6. OEVK-t tartották előzetesen érdemesnek a figyelemre a szakértők, ám ott a fideszes Tiba István már behozhatatlan előnnyel vezet 40 százalékos feldolgozottságnál.

Font Sándor jó úton van a győzelem felé

Bács-Kiskun megye 3-as oevk-ban Font Sándor 43,82 százalékos feldolgozottságnál 63,21 százalékon áll, míg a második helyezett Magóné Tóth Gyöngyi Mária, a közös ellenzék jelöltje 26,68 százalékon.

A 1-es oevk-ban Salacz László (Fidesz) 61,95 százalékon áll, bár itt eddig a szavazatok szűk harmadát dolgozták csak fel. A 2-es oevk-ban Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz) vezet 53,6 százalékkal, 32 százalékos feldolgozottságnál, Lezsák Sándor 26,67 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 62,27 százalékát szerezte meg a kiskunfélegyházi körzetben. Az 5-ös oevk-ban Bányai Gábornak 60 százaléka van 16 százalékos feldolgozottságnál, Zsigó Róbertnek pedig Baján 61 százaléka, a szavazatok negyedének megszámlálása után.

Szabó Tünde szűken, de vezet Nyíregyházán

Szabolcs-Szatmár-Bereg 1-es választókerületében, Nyíregyházán elég szoros a verseny. 61 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Szabó Tünde alig ezer szavazattal vezet az ellenzéki Lengyel Mátéval szemben. Százalékokban ez 46-41 arányt jelent. A Mi Hazánk jelöltje, Dr. Horváth Attila is kapott 5 százalékot, ő a harmadik ezzel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik