Belföld

Szabó Rebekát indítja az ellenzék a hétfőn visszalépett monori képviselőjelölt helyett

Párbeszéd / Facebook
Párbeszéd / Facebook

Szabó Rebekát, a Párbeszéd politikusát indítja el az egyesült ellenzék a hétfőn kínos körülmények miatt visszalépő képviselőjelölt Gér Mihály helyett – derül ki a Párbeszéd Magyarországért közleményéből, amit szerdán először a Facebookon tettek közzé. Eszerint az Egységben Magyarországért választási pártszövetség pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta Szabó Rebeka indulását.

Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni

– idézi Szabót a közlemény. Az ökológus végzettségű politikus a Párbeszéd alapító tagja volt, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként dolgozott. A politikusnő immár nyolc éve tevékenykedik Zugló alpolgármestereként, 2020 szeptemberétől pedig – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottja.

Bár Gér Mihály, az előválasztáson győztes ellenzéki jelölt már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, hétfőn kényszerült visszalépni, miután nyilvánosságra kerültek egy öt és fél évvel ezelőtti gázolása után tett, áldozathibáztató bejegyzései.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik