Belföld

Jogerősen kilenc évet kapott az isaszegi testvérgyilkos

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Jogerősen kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki két és fél évvel ezelőtt megölte a testvérét Isaszegen. A táblabíróság az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a tanács egyetértett a Budapest Környéki Törvényszék korábbi megállapításaival, és helybenhagyta a férfi elsőfokú büntetését.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlott gyógyszeres kezelést igénylő szívbetegségben szenved, súlyosító körülményként vették számításba a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, és azt, hogy az elkövető a közeli hozzátartózója sérelmére követte el a tettét. Mindezeket figyelembe véve a férfi végül a középmértéket megközelítő büntetést kapott.

Varga Zoltán, a férfi ügyvédje lapunknak azt mondta, hogy az emberölés alapesete miatt elítélt védence a büntetés kétharmada után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Elmondása szerint mivel 2019 júliusában volt az eset, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jó magaviselete esetén három és fél év múlva szabadulhat az elítélt.

A testvérek már régóta rosszban voltak egymással egy örökség miatt. A későbbi áldozat az élettársával és hat kiskorú gyermekével az isaszegi otthonában tartózkodott, amikor megérkezett hozzájuk a bátyja.

A nappaliban a testvére élettársa tartózkodott, akitől megkérdezte, hol van a fivére, akit életveszélyesen megfenyegetett. A férfi kilépett a fürdőszobából, majd a fivérét meglátva a kertbe szaladt. A bátyja azonban utána ment és a nála lévő késsel és ásóval közelített felé. A férfi hátrálni kezdett, majd a közelben lévő fészerből magához vett egy lapátot, amelynek a nyelével a rá támadó testvére fejére ütött.

Ezt követően az elkövető szíven szúrta az öccsét, majd kocsiba ült és elmenekült a helyszínről. Bár a mentők kórházba szállították, a megszúrt férfi a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére meghalt. A gyilkos kilenc évet kapott elsőfokon, a táblabíróság pedig lényegében helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik