Belföld csatatér '22 - baz 6. evk

„Megkésellek” – halálos fenyegetésről számolt be az ellenzék borsodi jelöltje

Jézsó Gábor Facebook oldala
Jézsó Gábor Facebook oldala

„Halálos fenyegetést kaptam” – számolt be Facebook-oldalán egy videóban vasárnap Jézsó Gábor, a borsodi 6-os, szerencsi-tiszaújvárosi körzet ellenzéki képviselőjelöltje. A katolikus teológust, aki egyúttal tiszaújvárosi önkormányzati képviselő, azután állították versenybe az egyesült ellenzéki pártok, hogy a rasszista botrányba keveredett Bíró László jobbikos képviselő visszalépett a jelöltségtől.

Jézsó a tavalyi időközi választás nyertesével, a fideszes Koncz Zsófiával szemben indul az áprilisi választáson, és a múlt héten kezdett komolyabban  kampányolni.

Megkeresésünkre a politikus elmondta: csütörtökön kapta az emailt egy freemailes címről, ami egy véres kést ábrázoló fotót és a „Megkésellek” feliratot tartalmazta. A szerkesztőségünk birtokában levő üzenet egy magát Kovács Péternek nevező feladótól származik. Azóta a képviselő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Mint fogalmazott: számított kemény támadásokra, de ezúttal valaki „elvakultságból” jócskán túlment a határon. A facebookos bejelentkezésben azt állította, szerinte ide vezet a „diktatúra és gyűlöletkeltés”.

Az elmúlt években több alkalommal számoltak be politikusok őket ért fenyegetésekről.

  • 2019-ben Weller-Jakus Tamás keszthelyi ellenzéki képviselőnek üzenték ismeretlenek, hogy meg fogják ölni.
  • Szintén 2019-ben Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője kapott ilyen üzenetet, neki a családját is megfenyegették.
  • Ugyanabban az évben Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-ből nemrég távozott képviselő állította, hogy kapott egy fehér port tartalmazó borítékot, amit a párt akkori közleménye szerint a rendőrség fenyegetésként értékelt.
  • Tavaly novemberben Székely Sándor független parlamenti képviselő számolt be életveszélyes fenyegetésről.
  • Szintén 2021-ben a DK-s Kálmán Olga és családja a Facebookon keresztül kapott durva fenyegetést.

Mindegyik ügyben feljelentés született és nyomozás indult. A felsoroltak közül Kálmán ügye az egyetlen, amikor pár nap alatt sikerült a rendőrségnek az elkövetőt beazonosítani és elfogni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik