Belföld

Hét és fél évet kapott az ápoló, aki megerőszakolt egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban

Hét év hét hónap szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a minősített szexuális erőszakkal vádolt, ápolót, aki 2020 júliusában megerőszakolt egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban.

A betegápolóként dolgozó 54 éves férfi jogosult volt arra, hogy orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezzen, illetve intravénás injekciót adjon be. Az ominózus este, miután megkezdte az éjszakai műszakot, egészségügyi indokok és orvosi utasítás nélkül nyugtatót és altatót juttatott infúziós kezelés alatt álló nő szervezetébe azért, hogy később szexuális kapcsolatot létesítsen vele.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi ezt követően lehúzta éjjel az alvó és védekezésre képtelen állapotba helyezett nő alsó ruházatát, majd közösült vele. Ekkor a nő magához tért, ellenszegült, mire az ápoló felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A nő ezt követően értesítette hozzátartozóit, kérve őket, hogy azonnal jöjjenek érte, a történteket az osztályon dolgozóknak is jelezte, majd távozott a kórházból és még aznap feljelentést tett a férfi ellen.

A bíróság 7 év 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Súlyosító körülményként értékelték az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett közbizalom és össztársadalmi érdek aláásását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik