Belföld koronavírus

Újraindul körzetében a fideszes politikus, aki hónapokig volt lélegeztetőgépen a koronavírus miatt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Bányai Gábor arról számolt be saját Facebook-oldalán, hogy a Bács-Kiskun megye 5-ös számú választókörzetében ismét ő indul majd egyéniben 2022-ben kormánypárti színekben. Bejegyzésében azt írja: „Választókerületem mindegyik FIDESZ alapszervezete egyhangú szavazással azt javasolja, hogy folytassam a megkezdett munkámat!” Hozzátette: „A munkát tovább folytatjuk a megszokott lendülettel! Számíthatnak rám és jövőre együtt újra sikerülni fog!”

Bányai volt az a képviselő, aki idén elkapta a koronavírust, majd 85 napig volt mélyaltatásban, ám erőre kapott, és felépült a betegségéből.

Könnyes búcsút vettem a családtól, majd beszállítottak a kiskunhalasi járványkórházba. Másnap már lélegeztetőgépre tettek, mivel egy nap alatt 50 százalékig esett az oxigénszaturációm és így életveszélyes állapotba kerültem

– emlékezett vissza, hozzátéve, azzal, hogy február 24-én mélyaltatásba tették, elindult a kálváriája.

Kapcsolódó
Bányai Gábor: Könyörögtem az Istenhez, hogy vegyen magához
A fideszes országgyűlési képviselő azt mondja, találkozott a teremtővel, aki felajánlotta neki a választás lehetőségét.

A novemberi interjúban azt is mondta:

Nem tudtam beszélni, és komoly gondot okozott, hogy képtelen voltam különbséget tenni nappal és éjszaka között, ezért esténként altatót kaptam. Ez nekem olyan depressziót okozott, hogy meg akartam halni. Könyörögtem az Istenhez, hogy vegyen magához. Találkoztam is a teremtővel, aki felajánlotta a választás lehetőségét, és én hosszas vívódás után a maradás mellett döntöttem. Hatalmas hatással volt rám, hogy találkozhattam az Úrral, akikben korábban is hittem, de most már tudom, hogy tényleg van, nem ment nyugdíjba.

Bányai Gábor 2006 óta országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben. Rendszerint magabiztosan nyerte körzeteit, legutóbb, 2018-ban például majdnem 56 százalékot szerzett. A hétvégén egy másik kormánypárti politikus, Pócs János is bejelentette, hogy 2022-ben ismét elindul a választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik