Belföld

Gyanúsan nagy a csend a végrehajtók egyik fejese körül

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Polt Péter is csak annyit közölt Hadházy Ákos kérdésére, hogy nem árulhat el semmit.

Néhány hete a Blikk írt arról, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) egyik magas beosztású vezetőjét és végrehajtóként dolgozó feleségét rendőrök vitték el a repülőtérről. Dubajba akartak utazni, de a lap szerint a férfi letartóztatásba kerülhetett, neje ellen pedig bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

A lap megkeresésésére a Központi Nyomozó Főügyészség akkor csak annyit válaszolt, hogy nem adhat tájékoztatást.

Van-e olyan büntetőügy, illetve nyomozás folyamatban, amelynek az érintettje a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője?

Ezt már Hadházy Ákos független képviselő kérdezte a legfőbb ügyésztől. A független képviselő Polt Pétertől több kérdésre is próbált választ kapni.

  • Milyen bűncselekmény gyanújával folyik az eljárás?
  • Történt-e kényszerintézkedés az esetleges nyomozás keretein belül az elmúlt egy hónapban, ha igen, milyen jellegű?
  • Van-e gyanúsítottja az ügynek?

A legfőbb ügyész arról tájékoztatta Hadházy Ákost, hogy kérdései megválaszolására

a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre tekintettel jelenleg nincs lehetőség.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyébként éppen kedden hozta nyilvánosságra a jelentését arról, hogy integritási veszélyeket azonosított az MBVK-nál is, amely egyszerre lát el érdekképviseleti feladatot és ellenőrzési tevékenységet.

Értelemszerűen kockázatot hordoz, hogy mennyire képes a köztestület annak a tagjának objektív ellenőrzésére, akitől tagdíjra (kamarai hozzájárulásra) tart igényt

– fogalmazott a számvevőszék.

Frissítés!

A Mi Hazánk Mozgalom közben bejelentette, csütörtökön Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa  sajtótájékoztatót tart, amelynek témája: „Bajban a végrehajtók feje, valódi reformot a népnyúzókra!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik