Belföld

Gyurcsány Ferenc: Márki-Zay Péter a kapitány, de elsősorban a saját jelöltjeinkre koncentrálunk

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Gyurcsány Ferenc kedden villantott egy rövid Facebook-posztot, amelyben akad pár figyelemre méltó elem.

Kiderül belőle az, hogy a DK elnöke szerint a pártok elsősorban saját jelöltjeikre koncentrálnak majd a kampányban, azaz – következik ebből – csak ezután következik Márki-Zay Péter kormányfői kampánya. A közlés egész pontosan így hangzik:

Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is. Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál. Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány. Mi ehhez tartjuk magunkat.

A posztban arról is ír, hogy az „ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának”. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök.

A választási kampány a politika izgalmas sűrítménye. Sikeréhez több minden kell. Egyebek mellett fegyelem. A miniszterelnök-jelölt vezet bennünket. Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk. Szerintünk ez fontos szabály.

Kapcsolódó
„Látszott rajta, hogy felfelé néz” – Márki-Zay Péter a kakukktojás, aki elkapná Orbánt
Volt SZDSZ-szimpatizáns, majd a KDNP-re és az LMP-re is szavazott. Tizennégy éve kanadai állampolgár is, és 2014-ben majdnem alakított egy pártot. Márki-Zay Péter hosszú útja a miniszterelnök-jelöltségig. Portré.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik