Belföld

Felgyújtotta a nagyszülei házát egy perkupai férfi, mert el akarták adni

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a borsodi rendőrök azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is azzal fenyegette, hogy agyonveri. Az Edelényi Rendőrkapitányság rongálás és önbíráskodás megalapozott gyanúja indított nyomozást a 23 éves perkupai férfival szemben.

A fiatal és a nagyszülők között azért alakult ki vita, mert az idősek értékesíteni szerették volna a tulajdonukban lévő házat. Mivel a nézeteltérést nem tudták tisztázni, ezért az unoka hétfőn este betört a lakatlan ingatlanba, ott benzint locsolt szét, majd felgyújtotta a házat.

A tűzeset bejelentését követően a járőrök másfél órán belül felkutatták és Sajóvámoson el is fogták az elkövetőt, és büntetőeljárást indítottak ellene. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfit szabadon bocsátották, miután beismerte a bűnösségét.

police.hu

Ezzel azonban még nem ért véget az ámokfutása. Miután kijött a rendőrségről felhívta a nagyapját és több hozzátartozóját is és azzal fenyegetőzött, hogy agyonüti őket.

A rendőrök ezt követően ismét felkutatták a férfit, akit ekkor már Miskolcon fogtak el. A férfit előállították, majd azzal a lendülettel őrizetbe is vették a kihallgatása után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik