Belföld

Európa legkeresettebb bűnözői közül fogtak el kettőt Győrben

Két, Horvátországban, Olaszországban és Szlovéniában elkövetett fegyveres leszámolásokban érintett férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai kedden Győrben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu-n.

A különösen veszélyes horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát azzal gyanúsítja a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Gorica városban egy bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék. A sértett elmenekült és elrejtőzött, így a férfiak nem jártak sikerrel.

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Mindkét férfi felkerült az Európa legkeresettebb bűnözőit tartalmazó listára. Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.

A nyomozás információi szerint a szökevények Magyarországra menekültek, ezért szlovén felkérésre a hajszába a KR NNI is csatlakozott azzal a feladattal, hogy derítse fel tartózkodási helyüket és fogja el őket. A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt.

Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásuk a Terrorelhárítási Központ segítségével történt. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután mindkét horvát férfit elfogták Győrben. A magyar rendőrök – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – őrizetbe vették őket, kiadatásukról a bíróság később dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik