Belföld

Jogerősen is 35 évet kaphat a kisvárdai prostituáltra aktus közben rátámadó gyilkos

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, kifosztás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt azt a 45 éves férfit, aki két nőre is rátámadt hat napon belül. K. Antal  35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi eltitkolta a családja előtt, hogy elvesztette az állását, és úgy tett, mintha továbbra is munkába járna. Napközben azonban lakóhelyének körzetében kocsikázott, alkalmanként pedig prostituáltakkal létesített szexuális kapcsolatot. A vádlottat a korábbi élettársi kapcsolatából származó gyermekei után tartási kötelezettség terhelte. A tartásdíjból jelentős hátralékot halmozott fel, amelynek utólagos megfizetésére egyezségben vállalt kötelezettséget.

2018 novemberében azonban semmilyen bevétele és jövedelemforrása nem volt. És ebben az időszakban hat nap alatt két nő ellen is élet elleni támadást hajtott végre. Szexuális szolgáltatás céljából létesített alkalmi kapcsolatot egy nővel Kisvárdán. A város elhagyatott külterületére mentek, ahol aktus közben ismeretlen okból konfliktusba keveredtek.

A férfi előbb puszta kézzel, majd egy nagy pengéjű konyhakéssel támadt a nőre, aki halálos sérüléseket szenvedett. Miután észlelte alkalmi partnere halálát, magához vette a gépkocsijában hagyott táskáját, amelyből ellopott kilencezer forintot.A holttestet fekete fóliába csomagolva gépkocsijának csomagtartójában helyezte el, az áldozata mobilját pedig elhajította. Hazatérve, a csomagtartóban hagyott holttesthez nem nyúlt, a családi házuk udvarán parkolt, sőt közlekedett is a járművel.

Kapcsolódó
Holttestet találtak a nyíregyházi butikrabló kocsijában – emberöléssel gyanúsítják
Egy 21 éves mándoki lány holtteste került elő. Az eladó továbbra is kórházban van.

Hat nappal később a férfi elhatározta, hogy kirabol egy boltot. A korábban használt konyhakést, és jogellenesen tartott forgópisztolyát magához véve egy ruházati üzletbe tért be Nyíregyházán, vásárlást színlelt, majd az egyedül lévő eladónőre támadt: a pisztoly markolatával nagy erővel arcon ütötte, és a hanyatt eső asszony testére térdelt.

Az eladó az életéért könyörgött, a férfi azonban nem kímélte: a konyhakéssel többször is megszúrta, amellyel közvetlenül életveszélyes sérülést okozott. A segélykiáltásokat egy közelben tartózkodó személy meghallotta. Határozott fellépésére a tettes zsákmány nélkül menekült el az üzlethelyiségből. A rendőrség már másnap elfogta. Miután gépkocsiját lefoglalták, a szemle során a másik nő holttestét is felfedezték.

K. Antal és védője enyhítés és a kifosztás miatt emelt vád alól felmentés végett, továbbá a letartóztatás megszüntetése céljából fellebbezett. A vádhatóság az ítéletet tudomásul vette. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék határozatának helybenhagyását indítványozta. Az életfogytig tartó fegyházbüntetés enyhítésének törvényes indoka nincs. A gátlástalan elkövető orvul tört védtelen nők életére, egyik áldozatát meg is ölte. Végleges kirekesztése a törvénytisztelő emberek közösségéből a társadalom védelmében nem mellőzhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik