Belföld

Holttestet találtak a nyíregyházi butikrabló kocsijában – emberöléssel gyanúsítják

Már nemcsak életveszélyt okozó testi sértés, de egy fiatal lány halála miatt is felelnie kell annak a mátészalkai férfinak, aki kis híján halálra szurkált egy nyíregyházi butikost pár nappal ezelőtt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai ugyanis egy női holttestet találtak a gyanúsítotthoz köthető személygépkocsi csomagterében az ügy felgöngyölítése során.

Az eddigi adatok alapján a 21 éves mándoki lakos halálát idegenkezűség okozta. A rendőrök a letartóztatásban lévő K. Antalt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mátészalkai férfi november 22-én délelőtt Nyíregyházára utazott, hogy az anyagi problémáit rendezze. Magával vitt egy kést és egy riasztó pisztolyt is. Vásárlást színlelve bement az egyik butikba, nézelődött, majd több női ruhát is kért megtekintésre az eladótól.

Később kiválasztott egy ruhaneműt, majd mikor azt az eladó be akarta csomagolni, elővette a riasztó pisztolyt. Az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte. A nő a földre került, ekkor a gyanúsított lefogta és ráült a testére. Előhúzta a kabátjába rejtett kést, és azzal előbb arcon próbálta szúrni a nőt, aki kivédte a szúrást, így az orra sérült meg.

A férfi ekkor hasba szúrta az eladót. A nő próbálta magáról lerúgni a gyanúsítottat, de az ismét megszúrta. A szomszédos üzlethelyiségben dolgozó férfi figyelt fel a sikítozásra. A kirakaton keresztül látta a támadást, és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen. Visszaszaladt a telefonjáért, majd értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A nőt életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. K. Antalt most már emberöléssel is gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik