Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek budapesti sorozatgyilkosra

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az É. Lászlóval szemben, aki halálra verte a józsefvárosi főbérlőjét és szétkaszabolta az ismerősét Angyalföldön.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott tagadja a két befejezett emberölést, a testi sértést és az emberölési kísérletet azonban beismerte a nyomozás korábbi szakaszában. Az utóbbival kapcsolatos vallomásán azonban később már változtatott.

Kapcsolódó

A hajléktalan férfi akkor került a rendőrség látókörébe, amikor tavaly augusztusban több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy férfit Angyalföldön, a Kámfor utcában. Később kiderült, hogy a férfi három másik bűncselekményhez is köthető. Tavaly júliusban összevert egy 37 éves férfit a Béke téren, májusban pedig 21 szúrással megölte a 29 éves ismerősét, majd ellopta a sportcipőjét és az ezüstláncát..

Négy évvel ezelőtt pedig a Józsefvárosban verte puszta kézzel agyon a neki szállás biztosító 65 éves férfit, hogy az a kórházban belehalt a sérüléseibe.  A főügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik