Belföld

Nyílt levelet tett közzé a Pesti TV szerkesztősége, amiért ellehetetlenítik őket

Balázs Ivándi Szabó / 24.hu
Balázs Ivándi Szabó / 24.hu
„Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong” – írják.

Két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong

– így kezdődik a pestisracok.hu-n megjelent nyílt levél, amelyet a Pesti TV és a PestiSrácok.hu szerkesztőségének tagjai fogalmaztak meg a munkájuk „ellehetetlenítése” miatt.

A levél azzal folytatódik:

Belviták, emberi gyarlóságok és becsvágyak miatt sok értékes tett és törekvés hullott a padlóra az elmúlt években. Nem hagyhatjuk, hogy a Pesti TV és a PestiSrácok.hu közös szerkesztősége is erre a sorsa jusson! Ébredjenek, akiknek ez a hivatásuk és álljanak mellénk, akiknek fontos a létezésünk!

A nyílt levél további részében a szerkesztőség tagjai cáfolják, hogy bárminemű vizsgálatot folytattak volna a Pesti TV gyártási feladatainak átszervezése-átvétele folyamán, semmilyen kifogásolható tevékenységet, kifizetést nem találtak náluk, vagy jeleztek nekik.

Korábban a Media1 foglalkozott hosszabban a témával, nekik nyáron Vaszily Miklós, a kormányközeli Pesti TV-t működtető Progress Media Hungary Kft. társtulajdonosa mondta el, hogy vizsgálatot indít a csatornánál. A lap szerint Vaszily arra volt kiváncsi, hogy miként költi el a programigazgató, Huth Gergely cége a csatornától származó, a műsorok elkészítésére adott pénzeket. Augusztus végén aztán azt is megírta a lap, hogy a vizsgálat eredményének türkében szeptembertől már nem a Huth és Szenvedi Zoltán nevével fémjelzett Gerilla Press Kft.-től rendelik meg a Pesti TV műsorainak gyártását.

Huthék akkor feldúltan reagáltak a Media1 cikkére, és a mostani nyílt levélben is úgy fogalmaznak, hogy elégtételt fognak venni a „baloldali médiában napvilágot látott, rosszindulatú és alaptalan rágalmakért”.

A nyílt levelet a A Pesti TV és a PestiSrácok.hu teljes szerkesztősége szignózta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik