Belföld

Százmilliós pénzmosással gyanúsítanak egy Fejér megyei bűnbandát

police.hu
police.hu

A Fejér megyei rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy külföldön működő gazdasági társaságtól kicsalt pénzhez jutottak hozzá.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján  rendelt el nyomozást tavaly szeptemberben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás adatai szerint a bűnbanda tagjai – megtévesztő kommunikáció eredményeképpen – 100 millió forintnyi devizát utaltattak át egy külföldi cég számlájáról,  a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító gazdasági társaság számlájára. Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból fel is vették a pénzösszeg jelentős részét.

police.hu

Egy közel 52 millió forintos pénzfelvételre pedig pár nappal később, egy székesfehérvári bankfiókban került sor. A Fejér megyei nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, és kedd reggel összehangolt akció keretében megjelentek azok lakcímein. A négy székesfehérvári és egy budapesti lakóhelyről négy férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrségre, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

police.hu

A rendőrök vagyonvisszaszerzési célból a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható autót, több millió forint készpénzt illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai kezdeményezték a pénzmosással gyanúsítható 61, 45, 31 és 26 éves férfi, valamint a 28 éves nő letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik