Belföld

Javítóba mennek a társukat véresre verő és megalázó nádudvari kamaszlányok

Ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azoknak a kamaszoknak az ügyében, aki megvertek egy idős férfit, valamint brutálisan összeverték és megalázták egy társukat Nádudvaron.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűncselekmény elkövetésekor 17 éves lány másfél év javítóintézeti nevelést, míg a bűncselekmény elkövetésekor 15 éves lány 1 év 2 hónap javítóintézeti nevelést kapott. A bűnsegédként elkövetett testi sértéssel vádolt fiút 100 óra közérdekű munkára ítélték.

A szóvivő elmondta még, hogy a terheltek beismerték a bűnösségüket, de különösebben nem indokolták a cselekedetüket. Bocsánatot kértek az általuk megalázott lánytól, aki elfogadta a bocsánatkérésüket.

Az elkövetéskor még csak 15 éves lány 2018 augusztus végén ismerőseivel az egyik nádudvari általános iskola udvarán tartózkodott. Az utcán elhaladt mellettük egy erősen ittas állapotban lévő 65 éves férfi, aki a kerékpárját tolta. A fiatalabb lány odament hozzá és belekötött, kiabált és szitkozódott, majd arcon vágta.

A bűncselekmény közben a társaságában lévő fiatalkorú fiú mindvégig biztatta. Az ütéstől a földre esett férfit a lány kétszer megrúgta, a fejre mért rúgás miatt a férfi elvesztette az eszméletét A helyszínen tartózkodó ismerősük mobiltelefonjával rögzítette a bántalmazást, majd azt egy ismeretlen személy feltöltötte az internetre.

Kapcsolódó
"Féltem, hogy még jobban megvernek, inkább belementem"
Videóüzenetben kért bocsánatot a lány, aki brutálisan megvert és terrorizált egy másik lányt. A kutyájának nevezte, a cipőjét csókoltatta vele.

A 15 és 17 éves lányok 2019 február 25-én este ittasan a nádudvari buszvégállomáson tartózkodtak, amikor észrevették, hogy ismerősük és a barátnője a közeli játszótéren egy hintában ül. Egy korábbi nézeteltérés miatt rátámadtak a fiatal lányra, és összeverték. A támadók gyalázni kezdték és felszólították arra, hogy mindkettőjük cipőjét puszilja meg.

A vérző orrú lányt, akit kutyának neveztek, önmagát megalázó kijelentések megtételére kényszerítették. A megvert lány el akart menni a helyszínről, azonban az elkövetők azzal fenyegették, hogy ha el mer menni, akkor még jobban megverik. Tettüket a vádlottak mindvégig mobiltelefonnal rögzítették, később pedig a felvételt az internetre is feltöltötték. A sérült lány segélykérését egy járókelő észrevette és telefonon értesítette a rendőrséget, közben a két lány lelépett a helyszínről.

Dr. Tóth Katalin bíró az ítélet indokolása során elmondta, hogy a bíróság súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a lányok cselekménye országos méretű közfelháborodást váltott ki, a videófelvételen indokolatlan brutalitás volt látható, ami az internetre is kikerült. Maga a gátlástalan elkövetési mód és a történtek a sértett fiatalkorú lányt a mai napig megviselik.

A bíró hangsúlyozta, azért rendelt el javítóintézeti nevelést, mert úgy ítélte meg, hogy a fiatalkorúak eredményes nevelése érdekében ez elengedhetetlen. A bíróság nyomatékos súllyal vette figyelembe a támadók gátlástalan, agresszív viselkedését. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, és azt, hogy az elkövetők beismerték a tettüket, és a megvert társuk is megbocsátott nekik. Az ügyészség és a bűnsegédlet miatt elítélt fiú és védője tudomásul vette az ítéletet. A két kamaszlány enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik