Belföld

100 kilós légibombát és egyéb robbanótesteket találtak Komáromban

Többféle robbanótestet is találtak csütörtök egy építkezésen Komáromban tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Először egy 100 kilogrammos szovjet légibomba került elő, és mivel a robbanótest gyújtószerkezete élesített volt, ezért a helyszínen kellett hatástalanítani.

Gajdos Milán elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba fenékgyújtószerkezetét és azt a helyszínen megsemmisítették. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később semmisítik meg.

A terület műszeres átvizsgálása során találtak még tizenhárom német gyártmányú 7,5 centiméteres páncéltörő gránátot, öt, szintén német gyártmányú 7,5 centiméteres repeszgránátot és tizenkét 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt. Ezek mind szállítható állapotúak, így ezeket is a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére 11 ingatlant a lakóknak el kellett hagyniuk, ám azóta a rendőrség a területzárást feloldotta, így mind a 22-en visszatérhettek otthonaikba – közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik