Élő Belföld

Kormányinfó: A hónap végére mind a 4 millió regisztráltat beoltanák

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Biztonságos az AstraZeneca

A kormány az Európai Gyógyszerügynökség jelentését is értékelte, és azt látják, hogy biztonságosan lehet oltani továbbra is az AstraZeneca-vakcinával. Gulyás szerint a magyar hatóságok is megbízhatók, nem kell mindig „internacionalista” alapon az európai hatóságokra figyelni. A miniszter szerint az AstraZeneca körüli balhét nagy gyógyszergyárak érdekei is fűtik.

„Érdemi védettséget ad az első oltás"

66 ezer pedagógust oltottak a múlt héten, a regisztráltak 85 százaléka jelent meg – ismertette a miniszter. Gulyás hozzátette, hogy már az első oltás is jelentős védettséget ad, erről a sajtóból értesült. A Pfizerről különösen ilyeneket olvasott, és a tanárokat azzal oltották.

Azt mondta a miniszter, hogy arra kéri a tanárokat, hogy legyenek tekintettel a szülőkre, és az április 19-ei iskolanyitáskor vegyék fel a munkát.

Érdemi könnyítés nem történt

Az újraindítás üteme az oltási ütemtől függ – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, hogy az április 7-ei lazítás valójában nem jelent érdemi könnyítést, mert ugyan kinyithattak a boltok és tovább maradhatnak nyitva, de sok szabályt is be kell tartaniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik