Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2021. 04. 05.

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A húsvéthétfőn közzétett adatok szerint vasárnap 213 beteg hunyt el, 3874 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

Korrigáltak az amerikai szakértők: nem lesz napi 500 koronás halott Magyarországon.

Pintér Sándor belügyminiszternek – kedden este vagy szerdán délelőtt – határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás, és megkezdődhetnek a korábban már rendeletben rögzített változások.

Hétfőn folyamatosan torlódások alakultak ki a határátkelőknél. Ausztria felé például délutánra már csaknem 3 kilométeres lett a kocsisor.

Még vasárnap számoltunk be arról, hogy 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Ma közzétettük annak az oldalnak az elérhetőségét, ahol ellenőrizhető, érintettek vagyunk-e a szivárgásban.

Miután a Fidesz online kampányt indított, oltásellenességgel vádolva a baloldali ellenzéket, az ellenzéki pártok vezetői hétfőn közös videóüzenetben buzdítottak mindenkit az oltás felvételére. Szintén mai fejlemény, hogy Jakab Péter Jobbik-elnök is megkapta az első oltást.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjában arra utalt, 2,5 millió ember beoltása után megkezdődhet az óvatos nyitás, de Pusztai Erzsébet infektológus, aki hozzászólt a bejegyzéshez, más állásponton van.

Hetvenötödik születésnapját ünnepli ma Bródy János, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. Noha előadóként és zeneszerzőként is sok mindent letett az asztalra, életművét elsősorban szövegírói teljesítménye teszi megkerülhetetlenné, amit cikkünkben hetvenöt példával bizonyítottuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik