Belföld

Pusztai Erzsébet beszólt Varga Juditnak

MTI / Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

Egy újabb húsvét a koronavírus árnyékában. Embert próbáló időket élünk, viszont közelítünk a bűvös 2,5 millióhoz

– ezt osztotta meg húsvéthétfőn Varga Judit a saját Facebook-oldalán. Emlékeztetett, hogy 2 362 839 honfitársunkat már beoltották, így átoltottság terén a világ élmezőnyéhez tartozunk. Hozzátette: „a kormány a hosszú hétvégén is azon dolgozik, hogy minél hamarabb, de a lehető legbiztonságosabb körülmények között elkezdődhessen az újraindítás”.

Az igazságügyi miniszter megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, hogy az ünnepek alatt is emberfeletti munkát végeznek, egyúttal felhívta a figyelmet, hogy jelenleg az oltás a legerősebb fegyver, csak azzal pusztíthatjuk el a vírust. „Regisztráljunk, kérjük az oltást és tartsunk ki! Mert csak együtt sikerülhet!” – fogalmazott Varga Judit.

A poszthoz mások mellett hozzászólt Pusztai Erzsébet infektológus, korábbi egészségügyi szakpolitikus is (MDF, MDNP, MoMa), aki azt fejtegette, hogy nem az oltások száma határozza meg az újranyitás időpontját.

Mint írta: „kizárólag a járvány terjedésének üteme szabhatja meg a lehetőséget a nyitásra. Izraelben sem a beoltott emberek száma határozta meg a nyitást. Sok beoltott ember majd 4–6 hét múlva lesz védett, a fiatalabbak pedig egyáltalán nem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik