Közélet koronavírus

Oltásra buzdítanak az ellenzéki pártelnökök

Miután a Fidesz online kampányt indított, oltásellenességgel vádolva a baloldali ellenzéket, az ellenzéki pártok vezetői most közös videóüzenetben buzdítanak mindenkit az oltás felvételére.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt mondja: az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Gyurcsány Ferenc mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a vakcinára, a kormánytól pedig azt várja, hogy mindenki kaphassa meg az oltást. „Mi is beoltatjuk magukat, kérem, tegyék meg önök is” – fogalmaz a DK elnöke.

A momentumos Fekete-Győr András arról beszél, a Fidesz felelőssége, hogy a járvány közepén négyezer dolgozó hagyta el az egészségügyet, a párbeszédes Szabó Tímea pedig arról, Orbán Viktor a felelős azért, hogy az utóbbi időben lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szerint a kormánytagok és Orbán strómanjai a koronavírus-járvány alatt „nyerészkedtek és dubajoztak”, miközben a kabinet tíz- és százmilliárdokat utalt át közpénznyelő alapítványokba, vadászkiállításra, „felcsúti hobbifocira”. Jakab Péter Jobbik-elnök azt mondja, százezrek kerültek utcára, gyerekek maradtak árván, vállalkozások tömkelege jelentett csődöt, az orvosok, ápolók pedig hiába kértek segítséget.

A Fidesz szerint a baloldali pártok még mindig aláírásokat gyűjtenek a keleti vakcinák ellen

„A baloldali pártok ma is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen” – reagált a Fidesz a videóra, feltehetően arra utalva, hogy a Demokratikus Koalíció januárban petíciót indított azért, hogy ne lehessen olyan vakcinával oltani Magyarországon, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. A kormánypárti lapok a héten arról írtak, hogy a felhívás még mindig elérhető a DK oldalán. A Fidesz azt is megjegyzi, hogy a Gyurcsány-párt egyik önkormányzati képviselője nem fogadta el a kínai vakcinát, majd megbetegedett és meghalt. A brüsszeli vakcinaszállítások lassúsága miatt keleti vakcinák nélkül egymillióval kevesebb ember lenne beoltva ma Magyarországon, olvasható a kormánypárt közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik