Tech

Itt ellenőrizheti, kiszivárogtak-e a facebookos adatai

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Április 4-én számoltunk be arról, hogy 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Az információk ugyan többévesek, de ennek ellenére érdemes ellenőrizni, hogy a saját profilunk szerepel-e a kiszivárgott adatok között. Ennek érdekében jött létre egy nyílt forráskodú szoftver, ami a Facebookon használt telefonszám vagy a közösségi oldal azonosítója alapján ellenőrzi, hogy érintettek vagyunk-e a szivárgásban.

Az oldal ide kattintva érhető el:

a felület az interneten fellelhető, korábban ellopott 377 000 magyar adatainak lebutított változatát tartalmazza, és semmilyen érzékeny személyes adatot nem tartalmaz. Egyetlen célja, hogy a felhasználóknak lehetősége legyen ellenőrizni érintettek-e a korábbi adatszivárgásban.

Amennyiben a megadott adatok alapján az oldal azt az információt dobja vissza, hogy szereplünk a kiszivárgott adatbázisban, akkor érdemes azonnal jelszót cserélni minden fontosabb oldalon, nemcsak a Facebookon, illetve ügyelni rá, hogy megfelelő erősségű legyen a választott jelszó, továbbá ahol erre adott a lehetőség, ott melegen ajánlott a kétlépcsős azonosítás beállítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik