Belföld

Kiraboltak egy kilencéves kisfiút Békéscsabán

Vádat emelt a Békéscsabai Járási Ügyészség azzal a 27 éves többszörösen büntetett előéletű 27 éves férfival szemben, aki kirabolt egy kilenc éves kisfiút. A békéscsabai férfit  2 rendbeli lopás, garázdaság és összesen 7 rendbeli becsületsértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

A rovott múltú férfi egy tavaly júliusi este bemászott egy békéscsabai családi ház körülkerített udvarára, ahol magához vett egy ötezer forint értékű használt kerékpárt és azzal a kerítés, illetve kapu felé indult. A cselekményre figyelmes lett egy közelben tartózkodó, kilenc éves kisfiú, aki a terhelthez sietett és többször közölte vele, hogy a kerékpár az övé, majd megfogta a jármű kormányát.

A jelentős testi erőfölényben lévő férfi meglökte gyereket és erélyesen közölte vele, hogy „menj innen”. Amikor a kisfiú hátratántorodott és elengedte a kerékpárt, azt a férfi átdobta a kerítésen és azzal együtt távozott a helyszínről. A rendőrségre történt bejelentés után két rendőr intézkedett a férfival, aki azonban a becsületük csorbítására alkalmas kifejezéseket használva szidalmazni kezdte őket, illetőleg többször az egyik rendőr lába elé köpött.

Ezen felül a terheltnek – aki a társadalmi együttélés szabályait rendszeresen áthágja -, több bűncselekmény miatt is jelen eljárásban kell felelnie. A férfi tavaly februárban egy békéscsabai pékségben tanúsított olyan kihívó magatartást, amely miatt ki kellett hívni a rendőröket, akik megbilincselték. A férfi az intézkedő két rendőrt és egy rendőrnőt a becsületük csorbítására alkalmas, nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használva megfenyegette.

Tavaly májusban a férfi Békéscsabán, a Zsigmond utcában feltört egy parkoló autót, és kiszedte belőle az akkumulátort és a gázszűrőt. Ezzel összesen 30 ezres kárt okozott. Néhány héttel később pedig egy kocsmában balhézott, később pedig egy ingatlanból lopott  el egy hőlégbefúvót. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfira azzal, hogy zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, és kötelezzék az általa okozott kár, valamint a bűnügyi költség megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik