Belföld

Drogos volt az idős házaspár halálát okozó karancslapujtői 17 éves fiú

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki tavaly augusztusban megszökött egy javítóintézetből, majd novemberben drogok és nyugtatók hatása alatt okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet. A salgótarjáni tragédiában egy idős házaspár vesztette az életét.

A kamasz megszökött az aszódi javítóintézetből, és november 12-én éjjel Karancslapujtőn egy ház előtt beindított egy rossz műszaki állapotú, lapos gumiabroncsú személyautót, és azzal Salgótarjánba indult. A korábban elfogyasztott pszichoaktív anyagoktól és erős nyugtatóktól bódult állapotban vezette a járművet, amivel hajnalban a megyeszékhelyen egy parkoló autónak ütközött, majd reggel a 21-es főúton, Salgótarján lakott területén kívül két ember halálát okozta.

110-115 kilométer/órás sebességgel haladt be egy kanyarba, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan érkező, idős férfi által vezetett gépkocsival. Az ütközés következében a férfi és mellette ülő felesége a helyszínen meghalt, a fiatal könnyebben sérült.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat a jogosítvánnyal sem rendelkező fiatalkorú ellen, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a fiút a nyomozás során felmerült 881 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik