Belföld koronavírus

Karácsony Gergely: Életeket ment és tesz tönkre a zárás

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A főpolgármester szerint felemás hatása lesz a korlátozások meghosszabbításának.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált arra, hogy a kormány márciusig meghosszabbította a jelenlegi korlátozásokat. Azt írta, a felelősség Orbán Viktoré, mert ő fér hozzá a részletes járványügyi adatokhoz, szakértői véleményekhez, de ideje lenne, ha a kormányfő meghallaná azok szavát is, akik megélhetésükért, vállalkozásuk jövőjéért emelnek szót, mert ki kell mondani:

életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is. Teljes szektorok kerültek a megsemmisülés szélére.

A főpolgármester szerint a kormánynak az lenne a kötelessége, hogy ne csak ígérje a bértámogatásokat, hanem fizesse is ki azokat időben, szélesítse a megsegítendők körét, növelje a támogatás mértékét.

A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek. Megszámlálhatatlanhoz.

Szerinte pénze lenne rá a kormánynak, hisz naponta

repülnek a tíz- és százmilliárdok a haveroknak, hatalmas pénzekből irtják ki az egyetemi autonómiát is, és országszerte, így Budapesten is egyre több az olyan beruházás, amely nem az embereket, hanem magánérdeket szolgál.

Karácsony Gergely szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány a gazdaságvédelemre szánt pénzek háromnegyedét olyan célokra költötte, amelyeknek a gazdaság, a dolgozók védelméhez semmi közük. miközben a vendéglátásban, a kultúra területén dolgozók kilátástalan helyzete közös ügy.

Kapcsolódó
A Sziget főszervezője szerint a Laposa és Ákos támogatása mellett a kormányzat végre valódi segítséget is nyújthatna
Kádár Tamás szerint itt lenne az ideje, hogy normális és valós állami segítséget kapjanak a vendéglátásban, kultúrában és a zeneiparban dolgozók.

Az önkormányzatok utolsó erejükből is igyekeznek segíteni például a vendéglátósoknak, ingyenes teraszengedélyekkel, kedvezményes bérleti díjakkal, de nem tudnak megmenteni egész szektorokat, egzisztenciák százezreit.

 

A zárás életeket ment, más életeket viszont tönkretesz. Márpedig az életmentés mindenfajta értelemben kötelesség.

Kapcsolódó
Orbán: Jövő héttől oltják azokat, akik regisztráltak
A miniszterelnök megvárja a kínai vakcinát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik