Belföld

A II. kerületi önkormányzat egész évre elengedi a vendéglátósoknak a közterület-használati díjat

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

II. kerület Önkormányzata 2021-ben egész évben elengedi a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjat. Amint a kormány döntése alapján legalább a teraszok kinyithatnak, mi ezzel tudjuk támogatni az újraindulást és a talpra állást.

– írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook oldalán. Hozzáteszi, természetesen ez a bevétel hiányozni fog a kerület megszorítások sújtotta költségvetéséből, de aki bajban van, annak lehetőségeikhez mérten segítenek. Őrsi bejegyzésében arról is ír, hogy a vendéglátósokkal közösen szeretnék elérni azt, hogy az általuk használt közterület és annak környéke rendezett és tiszta legyen. Ezért azt kéri a vendégektől, a vendéglátósoktól és kerületi szomszédaiktól is, hogy közösen tartsanak rendet a teraszokon. Így nem kell majd közös pénzükből még többet áldozniuk erre.

Az mindenesetre biztos, hogy márciusban még nem lesz nyitás, a kormány ugyanis meghosszabbította a korlátozásokat, így a kijárási korlátozás is fennmarad,  az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények pedig még egy hónapig biztosan zárva maradnak.

Márciusig meghosszabbítják a korlátozásokat
A harmadik hullám elkerülése érdekében döntött így a kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik