Belföld

Bepalizta szerelmes szomszédnőjét a levelezését megleső számítógép-szerelő

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 36 éves férfit, aki egészen fondorlatos módon csalt ki több százezer forintot a szomszédasszonyától. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy két év börtönre ítélték a férfit a távollétében üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás miatt.

Hozzátette, a férfi korábban esküdözött a bíróságon, hogy meg fogja téríteni az okozott kárt az eljárás végéig, ám ez azóta sem történt meg. A bíróság elfogatóparancsot adott ki az elkövetővel szemben.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a nő három évvel ezelőtt megkérte szomszédját, hogy állítsa be a számítógépét. A balmazújvárosi férfi így szerzett tudomást arról, hogy a nő egy internetes közösségi oldalon kapcsolatban áll egy külföldi férfival, aki arra kérte az asszonyt, hogy bár távkapcsolatban élnek, de szerelmükre tekintettel utaljon át neki 1300 dollárt.

A szerelő elhatározta: a külföldi férfinak fogja kiadni magát, hogy lehúzza a szomszédasszonyát. Letiltotta a külföldi férfi profilját, majd egy ugyanolyan felhasználónévvel ellátott fiktív profilt hozott létre, melyen keresztül felvette a kapcsolatot a szomszédnővel. A nő gyanútlanul folytatta az intim levelezést a „külföldi férfival”, akinek a profilja mögött ekkor már a szomszédja rejtőzött.

Azért, hogy ez a fiktív külföldi férfi elutazhasson hozzá 2018 januárja és 2018 áprilisa között, a szomszédjának 5-6 alkalommal összesen több mint 600 ezer forintot adott át azzal, hogy azt a férfi utalja tovább a külföldinek, mivel a nő abban a tudatban volt, hogy a két férfi a valóságban ismeri egymást.

Hornyák Zsolt bíró az ítélet indokolása során elmondta, hogy az elkövető egyáltalán nem volt együttműködő az eljárás során, és több idézésre sem jelent meg. Emiatt a bíróság előbb rendbírsággal sújtotta a férfit, majd országos elfogatóparancsot is kiadott vele szemben. Súlyosító körülményként értékelték, hogy a férfi a bűncselekményt több felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész és a férfi védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik