Belföld

Nem mond le a magánrepülőző újpesti jobbikos

Újpest Média / Facebook
Újpest Média / Facebook
Hiába kérte erre pártja, pártszövetsége és az újpesti polgármester.

Szabó Balázs nem mond le sem jobbikos párttagságáról, sem újpesti képviselői mandátumáról, sem önkormányzati tisztségeiről. Az Újpest Médiának azt nyilatkozta, a párt etikai bizottsága előtt szeretné tisztázni magát, és a vizsgálat eredménye alapján dönt a folytatásról. A Jobbik kedden felfüggesztette Szabó párttagságát,  felszólította önkormányzati képviselői mandátuma visszaadására,

A döntés azt követően született, hogy a hvg.hu megírta, oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek az újpesti képviselő. A cikk szerint Szabó, illetve egy, a pártot már elhagyó, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő egy Párizsból induló magángépen jutott el a Közép Afrikai Köztársaságba.

Korábban az ÚPK frakciószövetség vezetője, Trippon Norbert szintén az Újpest Médiának azt mondta: mivel Szabó tagságát a Jobbik felfüggesztette, a frakciószövetség sem tekinti tagjának, szintén mandátuma visszaadására szólítja fel Szabót. Déri Tibor polgármester azt közölte: kezdeményezik a képviselő tanácsnoki pozícióból való visszahívását is.

Wintermantel Zsolt, Újpest volt kormánypárti polgármestere közösségi oldalán azt írta, nem lepte meg, hogy Szabó nem mond le, szerinte normális körülmények között önkormányzati képviselő se lehetett volna. Ha viszont már így alakult, Déri Tibor „élhetne a rendkívüli jogrend adta felhatalmazásával”, megfoszthatná valamennyi önkormányzati tisztségétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik