Kőhalmi Péter / AFP
Belföld

Bayer Zsolt elárulta, „mi nem fér bele” a Fideszben Szájer József tette kapcsán

A nem fideszes sajtó találgatta, mire utalt Orbán Viktor, amikor azt mondta a Szájer-ügy kapcsán, hogy ez náluk „nem fér bele”. Itt a válasz.

Miképpen ezt a miniszterelnök nagyon helyesen kifejtette – amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk számára elfogadhatatlan. Ez „nem fér bele”. S ez a „nem fér bele” bizony a lehető legszorosabban összefügg azzal a tétellel, amely szerint (szerintünk) az elfajzás egy olyan lefelé tartó spirál, amely a pokolba vezet.

Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban megjelent mai, a Ki lóg a szeren? című írásából idéztünk.

A publicista alább kifejti álláspontját.

Mert – és ez is nagyon fontos! – nem az nem fér bele, hogy Szájer József történetesen homoszexuális. Ez ugyanis nem a mi bajunk, hanem az ő keresztje. Az nem fér bele, hogy egy 59 éves ember huszonöt fős orgiára megy. Mert ez ocsmány. Ez olyan, mint a Salo, avagy Szodoma 120 napja, még ha nincs is benne erőszak. Ennek nincs, nem lehet köze a jóhoz, a helyeshez, a normálishoz. De akkor miért mégis morális lény Szájer József? Azért, mert tisztában van vele, hogy ez rossz. Bűn. Helytelen.

Tovább is van:

Mindazok, akik elmondták és leírták, hogy nem ezzel van a baj, nem is tudnak kiindulni csak önmagukból. Személyiségük lényege, hogy képtelenek megkülönböztetni a jót és a rosszat, a bűnt és az erényt, a normálist, az abnormálist, a természetest és a természetellenest – éppen ezért végtelenül és kétségbeesetten cinikusok. S önmagukból kiindulva azt hiszik, gondolják – mást nem is tudnának hinni és gondolni –, hogy Szájer József és az ő politikai közössége cinikus és képmutató. Mint ők. Holott a valóság az, hogy Szájer József eszével és szívével ennek a politikai közösségnek az elveit vallja és hiszi, ám démonai, rettenetes ösztöne belehajszolta egy másik, egy sötét életbe, amit titkolt. Nem cinizmusból és képmutatásból, hanem azért, mert önmagával került végzetes ellentétbe. Ő még cselekedni a rosszat cselekedte, de méltányolni a jót méltányolta.

Összefoglaljuk:

  • a szexpartiról a törvényt betartatni érkező rendőrök elől hiányos öltözetben, ereszcsatornán menekülő, nem mellesleg harminc éve (másfél évtizedig itthon, másik másfél évtizedig odakint) törvényt hozó, nem mellesleg a családot és a kereszténységet életünk origójába állító Alaptörvényt fogalmazó Szájer József morális lény, hiszen a botránytól tartva lemondott brüsszeli mandátumáról és Fidesz-tagságáról
  • a Szájer József képmutatásán, álszentségén háborgó, a rejtői megszégyenülésén röhögő polgártársaink viszont nem morális lények; még akkor sem, ha életük összes szerelmeskedését szigorúan kétfős csoportban abszolválták, melyben az egyik fő ők maguk, a másik pedig egy ellentétes nemű ember; és még akkor sem, ha soha életükben nem menekültek rendőri intézkedés elől, se bádogon, se állványon, sehogyan sem.

Fotó: Kőhalmi Péter / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.