Belföld

A turisztikai ügynökség nem árulja el, mennyibe kerül a budapesti MTV European Music Awards

A nyilvánosságot a következő napokban tájékoztatjuk a virtuális díjátadó további részleteiről – mindössze ezt a választ adta a Népszava megkeresésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amikor arról érdeklődtek, hogy mennyibe kerül a magyar államnak, hogy idén Budapest lesz az MTV European Music Awards házigazdája. Egy hete jelentette be az MTÜ, hogy a díjátadó megrendezésére 2019-ben benyújtott pályázatuk sikeres volt, az esemény lebonyolítására pedig a kormány támogatást nyújt. Az összeg iránt érdeklődő RTL Klub híradója sem kapott információkat.

A műsor egy része a tervek szerint felvételről megy majd, vagy kis közönséget verbuválnak, vagy egyáltalán nem lesz közönség. Ahogy az sem cél most, hogy a rendezvényekre külföldről jöjjenek turisták.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő annyit közölt szombaton, hogy az egyik házigazda Palvin Barbara szupermodell lesz. A kormány szerint azért éri meg a díjátadó támogatása, mert egymilliárd tévénéző figyelmét tudják felhívni arra világszerte, hogy Magyarország a régió legjobb úticélja.

Kiemelt kép: DANIEL ROLAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik