Belföld

Bozótvágóval támadt a mostohafiára egy borsodi férfi

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a mostohafiára tavaly májusban.

A férfi korábban elvált feleségétől, azonban egy borsodi kistelepülésen közös tulajdonú házuk van, amelyet az ominózus napon ittasan felkeresett. Mivel azt feltételezte, hogy ott találkozni fog a mostohafiával, akivel haragos viszonyban volt, ezért magával vitt egy 66 cm hosszú bozótvágó kést is.

A házhoz érve bekopogott, az ingatlanban lakó lánya nyitott neki ajtót, bement a lakásba, ahol a konyhában találkozott mostohafiával, aki az ágyon ült. A férfi ekkor megkérdezte tőle, hogy mit kereset ott, majd ezután rögtön a bozótvágó kés lapjával halántékon ütötte a mostohafiát.

A kiskorú lánya rászólt az apjára, hogy fejezze be a cselekményét, de ez nem tartotta vissza, közelebb lépett mostohafiához, s rákiáltott, hogy takarodjon el a házból. A fiú kérte, hogy nyugodjon meg, el fog menni. A kabátjáért nyúlt, ekkor viszont a bozótvágó élével a jobb alkarjára csapott.

A fiú kimenekült az udvarra, de kiabált, hogy azonnal hívjanak mentőt, mert elvérzik. A férfi követte, és azzal fenyegette meg, hogy legközelebb elvágja a nyakát.

A fúi vágott sérülése miatt műtéti beavatkozás volt szükséges, a nyolc napon túl gyógyuló sérülés a jobb alkar izomzatának sorvadásával és a kéz ujjfeszítésének elmaradásával járó maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért büntetlen előéletű elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik