Belföld

Azt állította, hogy kirabolták, de csak fizetési előleget akart a főnökétől

Hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség egy 50 éves férfi ellen, mert tévesen azt állította, hogy kirabolták.

A borsodi kistelepülésen élő férfi a szerencsi kapitányságon tett feljelentést rablás miatt. Azt állította, hogy egy ismeretlen férfi bemászott a családi háza kerítésén, bement a nyári konyhába, ahol ő tartózkodott, felkapcsolta a villanyt, kést vett elő, és pénzt követelt tőle.

A férfi azonban ezt megtagadta, ekkor a férfi a ruhafogason lévő kabát zsebéből kivett a tárcájából kétezer forintot. Ezután, mivel kifelé menet nem akart már megint kerítést mászni, felszólította a férfit, hogy engedje ki a kapun. A férfi így kikísérte a rablót, akit a ház előtt egy kerékpáron ülve várta a társa, aki azzal fenyegetőzött, hogy „estére ötezer forintot, vagy kinyírunk!”, majd mindketten eltávoztak.

A rendőrség megkezdte a nyomozást, azonban a férfi rövidesen közölte, hogy valójában a feljelentéséből semmi sem igaz, csak azért találta ki, hogy erre hivatkozva fizetési előleget kérhessen a főnökétől. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik