Belföld

Karácsony: Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek

Van pénz a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban, csak éppen nem oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá. Például, jelen állás szerint Budapestre egy árva fitying sem, írta Karácsony Gergely csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

A főpolgármester a 24.hu cikkére utalva megjegyezte, a Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus.

Finoman szólva tévedtek, hiszen a belföldi turizmus motorjai éppen a budapestiek, így nyáron csak a vidék jutott egy kis levegőhöz. De vannak a programnak nyertesei, mégpedig a szokásos kör: a miniszterelnök barátai és üzletfelei, no meg a méltatlanul elhanyagolt Felcsút

– írta, hozzátéve, a kormányzat a bajban újra a szerencsések mellé áll és azokat hagyja az út szélén, akiknek igazán szüksége lenne a segítségre.

Emlékeztetett, a Főváros Közgyűlés szeptemberi ülésén döntött Budapest turizmustámogató programjának elfogadásáról, de kormányzati segítség nélkül ez a fontos ágazat nem tud talpra állni.

Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek

– zárta a posztot.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik