Belföld

Tarlós: Nem a teljesítmény alapján dől el ma Magyarországon egy választás

Tarlós István szerint „a kormánypártoknak kommunikáció területén össze kell szedniük magukat, nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita”. A korábbi főpolgármester ezen túl is mondott érdekes dolgokat a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Nem kellene mást tenni, mint megnézni a 2019. december 31-i adatokat, és értelmetlenné válna a sok handabandázás

– kommentálta Tarlós Budapest pénzügyi helyzetét, és az arról szóló városházi kommunikációt. Szerinte stabil a főváros likviditási helyzete.

„Úgy látom, a főváros most legalább 2022-ig időhúzásra játszik” – mondta Tarlós, aki szerint lassan, körülményesen működik jelenleg a Fővárosi Önkormányzat.

 Szinte minden 2022-ről szól

– vélekedett Tarlós, aki szerint „a kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás”.

A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva esetleg könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára. Ez kellemetlen társadalmi esemény, de lenne ennél súlyosabb is

– ment tovább Tarlós, aki a súlyosabb következmények közé azt sorolja, hogy „a legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be”.

A hamis kommunikációval szemben csak a tények szakadatlan és produktív stílusú ismétlésével lehet küzdeni

– mutatott irányt a kormánypárti politikus, majd saját sorvezetőjének megfelelően közölt egy tényt:

Nem a teljesítmény alapján dől el ma Magyarországon egy választás, hanem azon, hogy ki, milyen hangulatot tud teremteni.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik