Belföld

Fémhulladékként adta el a milliókat érő lopott bronzperselyeket

Jelentős értékre elkövetett lopás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki munkahelyéről több millió forint értékű alkatrészeket lopott el.

A férfi tavaly nyártól egy Kaposvár környéki cégnél dolgozott. A férfi a munkavégzése során felfigyelt arra, hogy az egyik raktárban karbantartásra váró nyomdagépekhez készült, nagy értékű, bronzperselyeket tárolnak. A férfi ezután 12 darab – egyenként közel fél millió forint értékű – bronzperselyt lopott el úgy, hogy az alkatrészeket egy szatyorba rejtette, majd azokat a munkaidő után kicsempészte a cég telephelyéről.

A férfi a több mint ötmillió forintot érő holmit elvitte egy fémvásárló telephelyre, majd leadta a többi fémhulladékkal együtt. A vételi jegyeken persze minden esetben azt a valótlan nyilatkozatot tette, hogy azok az ő tulajdonát képezik.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a beismerő vallomást tevő férfire azzal, hogy vagyonelkobzást is rendeljenek el vele szemben.

Kiemelt kép: Somogy Megyei Főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik