Belföld

Bayer Zsolt vári lakásszerzéséről: mindenki rá van kényszerítve, hogy törvénytelenséget kövessen el

Bayer Zsolt kormánypárti publicista hosszú interjút adott az azonnali.hu-nak, amelyben közölte, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja, amikor a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet.

A Fidesz-tag újságíróról és családjáról a 24.hu derítette ki, hogy ugyanazzal a trükkel két vári önkormányzati lakást is megszereztek. Mindkét alkalommal egy pilisszentkereszti ház tulajdonjogát cserélték a lakások bérleti jogára, majd rögtön visszavásárolták a Pest megyei ingatlant.

Bayer Zsolték dupláztak a Várban: két önkormányzati lakást szereztek ugyanazzal a trükkel
Mindkétszer a fideszes publicista családjának házát cserélték el a bérleti jogra, majd rögtön visszavásárolták a pilisszentkereszti ingatlant.

A csereügyletekre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, pénzért nem megvásárolható. Bayer viszont fizetett – ismerte el az interjúban. A publicista szerint mindenki így szerez önkormányzati lakást a Várban, a törvény pedig „úgy hülyeség, ahogy van”.

Szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy ez így van. Egyrészt kvázi mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el.

– fogalmazott.

Figyelemre méltó, hogy a kormánypárti újságíró azzal védekezett, hogy amikor a lakáscseréket lebonyolították, akkor nem ismerte a törvényt. Azt mondta:

Amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint?

Mindezek mellett Bayer azt is kifejtette, hogy szerinte „aljas, ocsmány, gusztustalan támadás” volt ellene, hogy beszámoltunk róla, hogyan szerezte meg családja a lakásokat.

A 24.hu a tavaly cikksorozatban mutatta be, hogy az elmúlt években kik jutottak önkormányzati lakáshoz a budai Várban. Olyan ingatlanokhoz, amelyek nem magántulajdonúak ugyan, de úgy viselkednek, mintha azok lennének. A bérlők ugyanis életre szóló bérleti joghoz jutottak, ami örökölhető, továbbá ezek a lakások magántulajdonú ingatlanra cserélhetők.

Bayer mellett így jutott önkormányzati lakáshoz a budai Várban:

Önkormányzati lakásban lakik Nagy Gábor Tamás, az I. kerület volt fideszes polgármestere és a szülei is.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik