Közélet

2020-ig lakhatnak pofátlanul olcsón a polgármester szülei a Budai Várban

105 négyzetméteres, 2 egész és egy fél szobás lakásban lakhatnak 2020. december 31-ig a Budai Várban Nagy Gábor Tamás, kerületi polgármester szülei – derítette ki a HVG. Ahogy arról már a 24.hu-n is beszámoltunk, a lakásért nem csak a környék, de a főváros többi albérletéhez képest is alacsony árat kell fizetni, mindössze 78 840 forint plusz áfát havonta.

A HVG által megszerzett szerződés szerint a bérlőtársak az önkormányzat hozzájárulása nélkül is befogadhatják közeli rokonaikat, tehát akár a polgármester vagy annak gyermekei is odaköltözhetnek. A Pala utcai ingatlan nemrég újították fel, 2010 és 2013 között a műemléképület-megújító program keretében 210 millió forintot költöttek rá.

A lakást egy 2014 januárjában megkötött szerződés alapján Nagy Gábor Tamás volt feleségének, Szilvágyi Anitának a cége bérelte, a lejárta előtt 10 nappal azonban megkötötték az új szerződést, amelybe már belekerültek a polgármester szülei is. Mindezt úgy, hogy egy 2013-as szerződésben szintén szerepelt egy bérlőtárs Szilvágyi cége mellett. A legkorábban, a HVG-nek kiadott szerződés 2009-es, ebben egy magánszemély volt a bérlő, aki bruttó 100 ezer forintért kapta meg a lakást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik