Közélet
Budapest, 2017. október 22.
Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere beszédet mond a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából állított emlékforrás avatásán a budai Várban, az Anjou-sétányon 2017. október 22-én. A forrás a Luther-rózsát ábrázolja.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Hátradőlhet a fideszes polgármester: még 5 évig lakhat az önkormányzat lakásában

Horváth Csaba László
Horváth Csaba László

újságíró. 2018. 06. 28. 20:09

Korábban a témában:

Óriási szerencse érte az I. kerületi fideszes polgármestert, ugyanis képviselőtársai megszavazták, hogy az önkormányzat további 5 évvel meghosszabbítsa a lakásbérleti szerződését – értesült a 24.hu.

Még a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Nagy Gábor Tamás a főváros egyik legelőkelőbb részén, a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz. A fideszes politikus 2013-ban szerezte meg a bérleti jogát a Táncsics Mihály utca 23-ban található patinás műemlék ház egyik lakásának.

A budavári önkormányzat akkor azt közölte, a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amelyhez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá. Hozzátették, a lakásért havonta 81 203 forintot fizet Nagy Gábor Tamás, ez az összeg a „piaci pályázaton megajánlott bérleti díj”.

Az önkormányzat csütörtök délutáni testületi ülésén határozott úgy, hogy 2023. június 30-ig határozott időre, változatlan feltételekkel meghosszabbítja a bérleti szerződést.

Veres Dávid a budavári önkormányzat független képviselője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a határozatot az alpolgármester terjesztette elő, amelynek értelmében minden éveben a jegybanki alapkamat mértékével emelkedhet a bérleti díj összege. A független képviselő elmondta, ő nem szavazta meg a határozatot, mert szerinte jogtalan és abszurd helyzetet teremtett az önkormányzat, amit nem kívánt legitimálni a szavazatával.

Érdekes, hogy piaci árat emleget az önkormányzat, ugyanis a Várnegyedben egy 70 négyzetméteres lakás valódi piaci alapon akár több százezer forintba is kerülhet havonta.

A legnagyobb ingatlanportálokon elérhető bérleti díjak közt 300-400 ezer forintos díjat is találni a vári lakásokért.

Egyébként az is kiderült, hogy nem csak a polgármester, hanem a volt felesége, illetve szülei is állami, illetve önkormányzati bérlakásokban laknak az I. kerületben. Nagy Gábor Tamás szülei ráadásul 2020-ig lakhatnak pofátlanul olcsón a Budai Várban.

De nem mellékes az sem, hogy

a Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi Ügyészség. A nyomozás jelenleg is zajlik. Az I. kerületben jutányos összegekért kiadott önkormányzati ingatlanok miatt a fideszes Tényi István, Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője és Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is feljelentést tett. Azonban a rendőrség először lesöpörte azokat arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény.

Az ügyészség ugyanakkor felülbírálta a nyomozókat s kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.