Belföld koronavírus

Öt fertőzöttet találtak egy debreceni idősotthonban

Újabb négy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a debreceni Pallagi úti idősotthonban, ezzel ötre emelkedett a fertőzöttek száma – közölte a város polgármestere szerdán.

Papp László az idősotthon épülete előtt emlékeztetett arra, hogy augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be. Öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Ezután a járványügyi intézkedések keretében teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el az önkormányzati fenntartású intézményben, és a 405 tesztből négy lett pozitív. Egy dolgozónál és három lakónál mutatták ki a vírus jelenlétét.

Hozzátette: az idősotthon dolgozója házi karanténban van, a négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegében kezelik, valamennyien jól vannak.

Az idősotthont fertőtlenítették, azokat, akik közvetlenül érintkeztek a fertőzöttekkel az otthon izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre, írja az MTI. Az önkormányzat mint az idősotthon fenntartója kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljes körű tesztelést két héten belül ismételjék meg.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Olvasói sztorik