Belföld

Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András lehet, hogy találkoznak egy kávéra, ha sikerül megbeszélni az időpontot és a helyszínt

Amint kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Fekete-Győr András lesz-e hajlandó átkelni a Balatonon, hogy egyetlen ellenzéki erővel álljon szembe az akkor 12 éve hatalmon lévő Fidesz a 2022-es országgyűlési választásokon, frissítjük a cikket.

A magyar ellenzék két legnagyobb pártjának vezetői a Facebookon szerveznek épp találkozót. Ahhoz, hogy megértsük, hogy jutott ide az ellenzéki együttműködés, érdemes átvenni az ügyet az elejéről:

  • Gödön kettészakadt az ellenzéki tömb, amikor a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva csökkentették a momentumos Balogh Csaba polgármester hatáskörét.
  • A vita abból lett, hogy a Balogh szerint a három ellenzéki párt a Fidesszel együtt a Samsung javára (a cég bővítené az üzemét a városban, a helyiek tiltakoznak) hozott meg döntéseket, szerintük viszont Balogh diktatórikus eszközökkel irányítja a várost.
  • Baloghot a képviselő-testület két hétre felfüggesztette.
  • A DK helyi embere, Rónai Sándor lehozott egy hangfelvételt, amelyen Balogh arról beszél, hogy a fideszes alpolgármesterre is rá merné bízni a várost a két ellenzéki mellett. Rónai a DK EP-képviselője, ezért a vita innentől országos konfliktussá vált a két párt között.
  • A Momentum ezután közzétette a teljes hangfelvételt, amiből, úgy tűnik, pont az a rész hiányzott eddig, ahol Balogh arra kéri a képviselő-testületet, hogy ne a fideszes alpolgármestert válasszák. A Momentum szerint a DK szándékosan manipulálta a felvételt.
  • Gyurcsány Ferenc egy absztrakt posztban rákos daganathoz és koronavírushoz hasonlította az ügyet, ami megfertőzi az országos politikát.
  • Fekete-Győr András egy fejjel lefelé álló, megfakult Gyurcsány Ferenc-plakát mellett állt Őszödön.

Így érkeztünk el tehát a kávéhoz. Ekkor ugyanis Gyurcsány Ferenc odakommentelte Fekete-Győr András posztja alá, hogy

András, ha már itt vagy a környéken, akkor gyere be Kötcsére, igyunk meg egy kávét. Estére meg hamburgert sütök. Szerintem könnyebb lesz így:)

Fekete-Győr András viszont addigra már nem volt a helyszínen, ugyanis épp körbebiciklizi a Balatont. Válaszként azt írta:

Gyurcsány Ferenc, most már Balatongyörökön vagyok a bringával, megyek tovább Szigliget felé, és gyűjtöm az aláírásokat a szabadstrandokért. Miért nem találkozunk félúton?! Javasolok egy holnapi időpontot: 16 órakor találkozzunk a tihanyi mólónál!

Balatongyörök valóban az ellenkező irányban fekszik, mint Kötcse. Annyira, hogy közöttük van a Balaton. Amint kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Fekete-Győr András lesz-e hajlandó átkelni a Balatonon, hogy egyetlen ellenzéki erővel álljon szembe az akkor 12 éve hatalmon lévő Fidesz a 2022-es országgyűlési választásokon, frissítjük a cikket.

Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából….

Közzétette: Fekete-Győr András – 2020. augusztus 7., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik