Belföld

Gyurcsány: a gödi vita olyan, mint a rák, a koronavírus

A DK elnöke szerint azt is a gócpontban kell lokalizálni.

Miután az elmúlt napokban egymásnak feszült a Momentum és a DK Gödön, Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán tette egyértelművé, hogy szerinte egy helyi ügy nem lehet hatással az ellenzéki együttműködésre. Rákos, koronavírusos példát hozott.

Rettegünk a daganatos betegségektől. Ha mégis megjelenik valahol szervezetünkben, azért küzdünk, hogy ne terjedjen tovább. Hogy ne legyen áttét. Ha megjelenik valahol a koronavírus, akkor a gócpontban kell lokalizálni. Ez az eredményes védekezés alapja.

Szerinte a demokratikus ellenzék sok száz települést vezet együtt, csak egy-két helyen lesz ilyen háborúskodás, kívülről pedig nehéz megmodani, mi okozta a bajt. Az a fontos, hogy a politika helyi betegsége ne fertőzzön meg mindent és mindenkit.

 A konfliktust helyben kell tartani. Védjük az egészséges egészet a beteg résztől. A gyógyítást, az operációt helyben kell elvégezni. A terápia sikere érdekében persze fontos, hogy megértsük, mi is okozta a bajt, de ezt is csak helyben lehet elvégezni.

Hangfelvétel manipulálásával vádolja a Momentum a DK-t
A két párt a gödi polgármester miatt esett egymásnak.

Két dolgot tanácsol a pártvezetőknek.

  • Tartsák magukat távol Gödtől!

Persze együtt kell működni helyi embereinkkel, ha kérdeznek, válaszolni kell, akár tanácsot is kell adni, de ez maradjon az ő ügyük.

  • Kérjék meg a gödieket: mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút.

A helyi választókkal, civilekkel, pártokkal megbeszélve, teremtsenek nyugalmat, vezessék okosan és felelősen a várost. Ha operálni kell, operáljanak, ha elég egy kijózanító kezelés, vessék alá magukat annak.

Ahogy az orvosok a daganatos betegség, a vírusjárvány esetén a pártoknak sem szabad megengednük, hogy egy helyi fertőzés tovább burjánozzon.

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét
A DK, a Jobbik és az LMP ismét a Fidesszel együtt szavazott Balogh Csaba ellen.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik