Belföld

Rabosították a momentumos képviselőt, aki a kispesti MSZP-sek ügyeiről készített videókat

Feljelentették Paróczai Anikót, XIX. kerületi momentumos képviselőt becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

„Azt nem tudjuk pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását” – írta közleményben a Momentum sajtóosztálya.

Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaralójáról is beszélt Paróczai.

„A feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították” – áll a közleményben.

Paróczai Anikó, kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején „Kispest, Nagy Lopás” címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen részletesebben.

Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s
A szocialista polgármester szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban.

Paróczai szerint „a korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségre vonásra van szükség. Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről”.

Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…

– mondta például Lackner, az MSZP-ből már kirakott, de továbbra is önkormányzati képviselő a felvételen egy zacskó fehér port lóbálva.

Gajda Péter kerületi szocialista polgármester a nekünk adott interjújában lejárató kampány részének mondta a sajtóban megjelent, korrupciógyanús ügyekről szóló cikkeket.

A kerületben antikorrupciós bizottságot hoztak létre a botrány miatt, azonban júniusban nem hosszabbították meg a bizottság működését, így a testület befejezte működését. Lackner Csabát meg sem hallgatták.

A bizottság mindössze két alkalommal ülésezett. Amikor korrupciós szakértőket akartak meghívni, akkor a helyi Fidesz és MSZP nagy egyetértésben szavazták ezt le.

Kiemelt kép: Paróczai Anikó/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik