Belföld

Eszméletlenre verte, majd sorsára hagyta ivócimboráját egy helvéciai pár, holtan találták meg másnap

Halált okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a helvéciai pár ellen, akik egy tavaly nyári közös italozás után úgy megverték az ivócimborájukat, hogy a férfi később meghalt.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség hét év börtönt kért a pár férfi tagjára arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Az élettársára 1 év fogházat indítványoztak, 2 évre felfüggesztve segítségnyújtás elmulasztása miatt.

Az elkövetők együtt laktak Helvécián. Rendszeresen italoztak, és gyakori vendégük volt az egyik barátjuk, a későbbi áldozat is. A pár férfi tagja már korábban is megpofozta az ivócimborájukat, de később mindig kibékültek.

Az ominózus nap a cimborájuk ismét megjelent a tanyájukon. A konyhában beszélgettek és boroztak, amikor a vendégük parancsoló hangnemben cigarettát kért a férfitól, aki ezen felháborodott, szidni kezdte, majd lekevert neki egy pofont. Az enyhén ittas férfi ettől leesett a székről, majd mikor felállt, a férfi megragadta a nyakát és többször is arcon ütötte. Ekkor a férfi újra a földre esett és elvesztette az eszméletét.

Rövid idő múlva a férfi úgy látta, hogy a cimborájuk kezdi visszanyerni eszméletét, ezért hátulról a hóna alá nyúlva próbálta lábra állítani és kituszkolni a lakásból, de a férfi nem tudott lábra állni és nekiesett a folyosón lévő szekrénynek. Végül a férfi a magatehetetlen haverját kihúzta a házból, oldalba rúgta, majd a ház előtti füves területen sorsára hagyta. Ezt látta a férfi élettársa is, aki a balhé után feltakarította a vért.

Ahogy a férfit, úgy az élettársát sem igazán érdekelte a férfi sorsa, mert nem értesítette a mentőket. A pár ezt követően tovább italozott, majd lefeküdtek aludni. Csak másnap délután nézték meg közelebbről az áldozatukat, és látták, hogy már nem él. Végül a nő értesítette a rendőrséget.

A megvert férfi a fején, a nyakán és a végtagjain 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, halálát a bántalmazással összefüggésben gyomortartalom belehelés miatt kialakult fulladás és agybénulás okozta.

Schmidt Gábor kérdésünkre elmondta még, hogy a halált okozó testi sértéssel vádolt férfi elismerte a bántalmazást, de a részletekre ahogy a párja úgy ő sem emlékezett az ittassága miatt. A nő viszont nem ismerte el a segítségnyújtás elmulasztását. Azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ekkora a baj.

A vád szerint a férfi testi épséget sértő szándékkal ütötte meg az ivócimboráját, de a halál esetében csak a gondatlansága állapítható meg. A férfi továbbra is letartóztatásban van, míg élettársa szabadlábon várja a tárgyalást.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik