Belföld

Habony Árpád hitelezője vett egy repülőgépgyárat Prágában

A Magyarországon bejegyzett Aero Investment Partners Zrt. veszi meg a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó cseh Aero Vodochodyt — közölte a cseh vállalat csütörtökön az MTI-vel. A szerződés értelmében a részvények 100 százaléka a Penta Grouptól az 51 százalékban Tombor András üzletember és 49 százalékban a cseh Aero International tulajdonában álló cégcsoporthoz kerül. Az új vállalat működtetéséért az Omnipol Csoport felel majd, ez a cég fogja biztosítani a gördülékeny üzletmenethez szükséges szakembereket is. Az ügylet piaci értékét nem közölték.

Arra már az Mfor.hu mutatott rá, hogy arról a Tombor Andrásról van szó, aki Habony Árpád NAV-vizsgálatakor azt mondta, ő adott 20 millió forintos kölcsönt neki.

Habony Árpád hitelezőjéé lett a Mandiner
A Habony Árpádot hitelező, Orbán Viktor volt főtanácsadójaként is ismert Tombor András új cége az előzetes várakozásoknak megfelelően megszerezte a Mandiner.hu internetes portált.

Tombor András 2000-ben az Orbán-kormány tisztviselője lett, a kül- és biztonságpolitikai tanácsadó csapatba került a Miniszterelnökségre. A 2002-es kormányváltás után az üzleti életben folytatta pályáját, ugyanakkor a sajtóbeszámolók szerint soha sem szakadt el a jelenlegi kormánypárttól. Az általa alapított Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV. által tulajdonolt piacvezető tévés sales house-t, az Atmedia Kft.-t. A cég szerepét érzékelteti, hogy ők értékesítik a TV2 és a közmédia felületeit is.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik