Gazdaság

Mészáros Lőrinc százmilliókat kaszált a közmédia reklámjain

Kiugróan jó évet tudhat maga mögött a kormányközeli TV2 és a közmédia reklámidejének értékesítésével és izgalmas tulajdonosi hátterével ismertté vált Atmedia – derül ki a csütörtökön nyilvánossá vált beszámolójából. Eszerint a cégnél a 2017-es 821,6 milliós adózott eredmény után 2018-ban 1 milliárd 450 millió forint tiszta haszonnak örülhettek. Forgalmuk ennél is jobban nőtt, tavaly 31,8 milliárdnyi megrendelést kezeltek.

Az Atmedia Kft. a televíziós- és online reklámpiac egyik legnagyobb saleshouse-a, jelenleg 13 médiatulajdonos összesen 44 televíziós csatornájának reklámfelületeit értékesítik. Kiemelt partnerük a TV2 Csoport, de az ATV reklámfelületeit is rajtuk keresztül érik el a hirdetők.

A cég tulajdonosai között van egy tőkealapjával Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök barátja, Tombor András – akit leginkább Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó hitelezőjeként szoktak emlegetni – és az a Hunmédia Befektetési Zrt. Utóbbi nemrégiben Rákosi Tamást vásárolta ki a cégből. A Hunmédiát a G7.hu Mészáros Lőrinc bizalmasán, Vida Józsefen keresztül a felcsúti vállakozásbirodalomhoz kötötte.

Atmediából kormányközeli tulajdosai 1,1 milliárd forintos osztalékot vettek ki. 

Szépen hozott a közmédia

Az Atmedia a kizárólagos tulajdosa annak a Media Services Company (MSC) Magyarország Szolgáltató Kft.-nek, amely egy 2015-ös tender óta kizárólagosan értékesítheti a közmédia reklámidejét.

Az MSC a 2018-as év eredményei után 219,4 millió forint osztalékot fizetett anyacégének, az Atmédiának. Ez azt jelenti, hogy ennyi tiszta hasznot húztak be az MTVA reklámfelületeinek értékesítéséből.

Bejelentették: Vida Józsefé lesz a TV2
A Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulására várnak.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik