Belföld

Súlyos műhiba történt Szigetváron, válságos állapotban van egy csurgói nő

Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott – írja az atv.hu.

Késmárky András sürgősségi szakorvos a híradónak azt mondta, a hiba súlyos következményekkel jár, és akár halállal is végződhet, a fertőtlenítőszer összetevői és annak bomlási anyagai ugyanis az emberi szervezetre nézve súlyos fenyegetést jelentenek. Az asszony egyébként Csurgón él.

A rendőrség közleménye szerint ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást az ügyben. Az ATV egyébként úgy tudja: a műtős személyzet egyik tagja a történtek után összeomlott. Őt kórházban kezelik az eset óta. A félre kezelt asszonyt jelenleg Pécsett kezelik az intenzív osztályon, állapota válságos. A kórházban hírzárlatot rendeltek el. Az ATV megkeresésre az intézmény annyit közölt: jelenleg is zajlik egy belső és hatósági vizsgálat is. Azt írják, hogy a kórház együttműködik a hatóságokkal.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik